Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Pomoč…..naslov psihiatra- Gorenjska

Pomoč…..naslov psihiatra- Gorenjska

Pozdravljeni!

v enem starejših sporočil sem opazila, da ste posredovali tudi nekaj naslovov, kamor se je moč obrniti po pomoč. In prav to bi rada izvedela oziroma dobila vsaj kakšno oporno točko, da bi se znala “obrniti”.

Ne gre zame, pač pa za mojo najboljšo prijateljico. Izgubila je otroka, ko je bil v najstniških letih (tragična prometna nesreča), mož je skrivoma imel drugo žensko, ki je ZELO zagrenila življenje, hkrati ste se trudila, da bi ponovno zanosila, vendar je splavila. Ob vseh nesrečah, ki jih v življenju edino pozna, ji je splošna zdravnica na prošnjo, če bi ji lahko dala napotnico za psihiatra, da bi se pogovorila s strokovno osebo, odvrnila, da “ima pač vsak težave”. !!!! Ko je napotnico končno dobila, jo je psihiater na Gorenjskem prijavil za toliko vnaprej, da je napotnica vmes že zapadla. ………….!!! Če imaš težave v duševnem zdravju, …. se zdi to resen odnos.??? Prijateljico je to tako potrlo, da se ne da opisati – ko je že iskala rešitev, da bi se potrudila živeti naprej, ko je iskala pomoč, je bila zavrnjena (po mojem popolnoma neutemeljeno – poznam primer, ko so vsi člani družine ob smrti matere – samomor – TAKOJ dobili pomoč psihiatra – “vse ostalo” je v družini štimalo, če se v takem primeru to sploh lahko reče, saj se sliši skoraj bogoskrunsko v taki situaciji). Ne samo izguba otroka, vse kar se je takoj zatem nagrmadilo………. prijatelica je izgubila vsako upanje, noče več k zdravniku, če bi si zlomila nogo , bi jo bilo najbrž potrebno odvleči tja. .. Sicer živi, funkcionira, a hkrati le “životari”. Nič ne reče, dela kot nora (resnično – mislim, da se je bati, da se bo z delom ne le uničila, ker to se je praktično že, ampak prav “ugonobila”. ………..Imela je voljo, da bi se postavila na noge, pa so ji jo vzeli, ni človek, ki bi sitnarila, ….pač potrpi in naredi vse za druge, zase nič.

Ne gre za novo nastalo stanje, pač pa za že nekajletno čudno situacijo. Zdelo se ji je, da je vse težave, ki so se zelo na hitro nakopičile v nekaj mesecih in se zdele, da bodo zadušile celotno družino, že prestala in “premagala”. Če je to sploh mogoče, ko berem na tem forumu, da vsaka posamezna “težava” lahko človeka poseka in pusti močan pečat za vedno! Pred nekaj dnevi pa je govorila z neko žensko, ki ji je rekla, da je vse tegobe v sebi le potlačila, da seva negativno energijo in za je v sebi zadušena, ter da rabi strokovno pomoč. To je rabila že davno, a kaj, ko po takih padcih in neuspehih to dobiti človek kar obupa in pusti, da čas teče čezenj………. In ta pogovor se mi zdi, jo je vrgel še globje, kot je bila prej – samo da je prej to bolje znala skrriti. In nihče ji ne more do živega. Skrbi za celo hišo, za praktično odraslega otroka, za moža, za vse prav tip – top….. Ampak ji je iz obraza in vedenja pa tudi pogovorov videti, da trpi in da “tone”. Kaj naj naredim!!!!!!!!!!!!!!!!

Veliko bi lahko pisala, pa k bistvu. Rada bi naslov ali le nasvet, kam se je dobro obrniti, kje izvedeti za dobrega psihiatra na območju Gorenjske, čeprav bi to nekaj stalo. ???? Nekoga, ki bi prisluhnil, razumel in poskušal pomagati! In ki bi tako situacijo znal vzeti resno – čeprav pozno (upam, da ne prepozno!!!!)

Mislim, da je moja prošnja res res nujna in bom hvaležna vsakemu, ki bi vedel kakršenkoli uporaben nasvet! Pred dnevi sem pisala na forumu PSIHIATRIJA, ker se mi je to zdel pravi naslov, pa očitno že kar nekaj časa ne deluje. Za to mi je res žal, pomoč pa bi nujno potrebovala!

Pozdravljeni!

Zgodba, ki ste mi jo predstavili, je zelo zapletena; oseba, o kateri ste pisali pa zelo nesrečna in potrebna pomoči.

Obrnete se lahko na
Strokovna sodelavka na področju zakonskega in družinskega svetovanja
Milena Berc
tel.: 04/ 537 14 15
Radovljica

Upam, da se bo življenje obrnilo na bolje.

Danica Rotar Pavlič

New Report

Close