Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Čudna bulica

Čudna bulica

Sredi avgusta sem pod pazduho (v bistvu na višini prsnih bradavic, samo na bočni strani telesa) opazila malo bulico, za katero sem sprva mislila, da je pik kakega komarja (podobna velikost). Čez nekaj dni sem bulico bolj natančno proučila in ugotovila, da najbrž ne gre za pik, saj ni videti nobenega vboda (koža je povsem cela) pa tudi barva kože na tistem mestu ni nič drugačna kakor drugod po telesu (ni rdeče).
Če premikam kožo, se bulica premika skupaj s kožo (torej sklepam, da gre za nekaj neposredno na koži in ne nekaj, kar bi se držalo kakih notranjih organov).
Bulica je na otip trda in sama od sebe niti ne boli niti ne srbi. Ko pa sem jo bolj grobo prijela (stisnila), ker sem jo hotela podrobneje proučiti, me je tudi zabolelo.
Malce me že skrbi, kaj bi to lahko bilo, saj je tu že en mesec in se ni nič spremenilo.

Spoštovani!

Bulica, ki jo navajate je aterom (izvodilo lojnice se je zamašilo in loj se nabira v žlezici). Zadeva ni urgentna. Ko se boste naslednjič oglasili pri izbranem zdravniku, pokažite spremembo, da se dogovorita za nadaljne ukrepe (če je sprememba majhna in nemoteča, ne naredimo ničesar; če se vname ali če je velika, jo odstranimo v lokalni anasteziji).

Lepo vas pozdravljam.

Danica Rotar Pavlič

New Report

Close