Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Bolečine v trebuhu

Bolečine v trebuhu

Pozdravljeni!

Na vas se obračam, ker me skrbi. Stara sem 26 let, sem vegetarijanka (jem le žita in izdelke iz njih, ter sadje in zelenjavo) ter ne kadim in do sedaj nisem imela večjih zdarstevih problemov. Po prejšnjem mezusu sem imela hude bolečine v trebuhu. Zaradi tega sem se oglasila na urgenci, kjer so ugotovili, da je z mano vse v redu. Kri in voda sta bila v redu, s to razliko, da so bili v urinu prisotni ketoni (ker zaradi sabosti nisem mogla jesti), trebuh mehak, neotečen, vročine nisem imela. Ker bolečine niso prenehale, sem se oglasila, pri ginekologinji, ki je ugotovila, da imam na levi strani (bolečine sem čutila na desni) tri samonikle cistice, ki naj bi povzročale bolečino. Bolečina je trajala do ovulacije. Ravnokar sem zaključila z menzusom, in bolečine so se spet pojavile. Sedaj me boli tik pod rebri na desni starni ter spodnji del trebuha (desna stran). Poleg tega me je bolel želodec, zaradi česar sem vzela ranital. Prvi dan bolečin sem se izpraznila (blato je bilo mehkejše). Izločanje ni boleče. Večinoma mi je slabo, spahuje se mi in imam vetrove (po jedi), kar ni običajno. Slabosti in občasnim bolečinam prisostvuje nenehna utrujenost. Ponoči lahko spim. Imam precej stresno službo (preobremenjenost z delom, roki, poleg tega podiplomski študij) Ginekologinja mi je dejala, da bo v 2-3 ciklusih stanje normalno. Predpisala mi ni nobenega zdravljenja.
Me upravičeno skrbi, da je kaj narobe?
Hvala vam za odgovor

Spoštovani!

Najprej se vam zahvaljujem za zaupanje, ki ste ga izrazili s tem, da ste mi poslali vprašanje. Hkrati se vam opravičujem za pozen odgovor, ker sem bila dlje časa v tujini.

Glede na opis vaših težav sem najprej pomislila na motnje v delovanju želodca in dvanajsternika. Morda gre le za hiperacidnost (povečano izločanje kisline) v želodcu, lahko za vnetje ali celo za okužbo z bakterijo Helycobacter.
Priporočam vam izvajanje vseh ukrepov za preprečevanje vnetja v želodcu in dvanajsterniku (o čemer sem že večkrat pisala) ter pogovor z vašim izbranim zdravnikom.

Lepo vas pozdravljam.

Danica Rotar Pavlič

New Report

Close