Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca kaj je to?

kaj je to?

Pozdravljeni,

ze nekaj casa opazam v predelu trebuha, desno cca 7 cm od popka in navzdol cca 4 cm neko zatrdlino, ki ni stalno prisotna. Na otip ne boli mocno, je pa naprijetno in neka rahla bolecina se pojavlja obcasno. Ko lezim na hrbtu se bolje otipa, ker se izboci. Naredila sem UZ pregled trebuha in vse bp! Lani sem bila dva dni v bolnici zaradi suma na slepic, kar se je potem na koncu izkazalo, da ni bilo nic, le nekoliko zadebeljene crevesne stene. Bila sem na pregeldu pri ginekologu, ki ne najde nicesar. Opravila sem holofon oziroma ciscenje crevesja z vodo (pri strokovnjaku v toplicah), ker sem bila mnenja, da gre morda za zaprtost ali kaj podobnega. Vcasih mi je slabo brez vzroka in sem cela slabotna. Naredila sem tudi osnovni pregled krvi in vse v mejah normale.

Kaj bi lahko to bilo? Bojim se, da gre lahko za kaksen tumor ali kaj hujsega ali gre zgolj za crevesje, ki tam naredi `ovinek` in jaz obcutim to kot izboklino in neprijeten obcutek? Najlepsa hvala za odgovor!

Spoštovani!

Verjetno se pojavijo vetrovi v določeni črevesni vijugi, ki se raztegne in zato občasno blago zaboli. Verjamem, da ima vsak človek črevesje – to večmetersko prebavno pot – zvijugano na njemu lasten način z minimalnimi variacijami. Zato se pri nekaterih pojavlja takšna neprijetnost. Pomembno je tudi, da obroke hrane pojeste počasi. Če hrano goltate, ali pa pijačo popijete na hitro, lahko pride do aerofagije – to pomeni, da pogoltnete tudi preveč zraka, kar vas potem lahko napne v črevesni vijugi.

Jejte pestro in raznoliko hrano, počasi in brez uživanja gaziranih, sladkih pijač.

Lepo vas pozdravljam.

Danica Rotar Pavlič

New Report

Close