Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Namišljen bolnik

Namišljen bolnik

Pozdravljeni,
zaskrbljena sem in potrebujem nasvet. Zadnje čase se slabo počutim, tako telesno kot psihično…nič ne deluje prav…Sem utrujena in brez volje, spim kot ubita, zjutraj pa se zbudim še bolj utrujena. V službi, ki je sicer kar pestra in zahtevna, se na začetku delovnika ne morem zbrati. Skozi posegam ali bi rada posegala po različnih “pomagalih”. Ne vem, kako bi vam to razložila…ko se zbudim in občutim tisto mlahavost svojega telesa in volje, si vzamem šumečo tableto železa ali magnezija…in pričakujem čudeže, ki ji seveda ni. Ali pa aspirin. Zvečer bi vzela tableto za spanje. Dejansko občasno res kaj vzamem, ali aspirin, ali šumečo tableto…to naredim vsaj dvakrat tedensko. Potem se že poskušam kontrolirat.
Sočasno se v tem krogu vrti slaba vest in strah. Zakaj? Kadim. Vsaj 7 cigaretov na dan. Zvečer, pred spanjem, me zagrabi panika, da imam ali bom kmalu dobila raka. To me tako vrže iz tira, da začnem jokat in je panika še večja. In ker vse to spremlja ta stalna utrujenost in bolečine v hrbtu, ramenih, vratu, pod lopaticami…se dejansko res obremenjujem s temi vprašanji. Skozi jamram, vsak dan je nekaj. En dan glavobol, drugi dan pogosti odhodi na blato…nikoli ni konca temu stanju.
Res več ne vem, če nisem le namišljen bolnik.
In kaj če res? Kam in kako? Kaj pa če sem res bolna? Je to samo stres?

Spoštovani!

Predvidevam, da ste že obiskali svojega izbranega zdravnika in opravili morebitne preiskave (testi za slabokrvnost, preverjanje morebitnih motenj v delovanju ščitnice). Če so bili izvidi v mejah normale, ste čezmerno obremenjeni s stresom in se morate naučiti tehnik obvladovanja stresa. Na voljo je kar precej knjig, ki nas usmerjajo pri prvih korakih. Lahko pa se pridružite tudi kakšni skupini (meditacije, joga, planinski pohodi…).

Upam, da boste v letu 2005 sporočili, da se leto odvija brez težav, ki jih omenjate.

Asist. mag. danica Rotar Pavlič, dr. med.

New Report

Close