Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca bolečine

bolečine

Spoštovani!
Stara sem 28 let in nimam kakšnih posebnih zdravstvenih težav. V soboto sem cel dan kar precej intenzivno pospravljala (naj omenim, da imam kar nekaj kondicije in da možnost musklfibra izključujem) in proti večeru, ko sem hotela vstati s stola po približno 15 minutnem sedenju, mi je to komaj uspelo, kot bi me nekaj v križu držalo…bolečina pa se je širila tudi v desno polovico zadnje plati…..nadaljevanje sobote je minil nekako tako, kot da imam 90 let…vsaj kar se tiče sklanjanja, bolečine so bile tako hude, da mi je postajalo kar vroče….ravno tako nedelja (med hojo nisem čutila takšnih bolečin, bistveno manjše). V ponedeljek je bilo v službi vedno slabše….ker imam bolj sedeče delo, sem komaj zdržala….najtežje pa je bilo seveda pri vstajanju in vsedanju. Odšla sem k zdravnici, ki mi je dala naklofen in neko mazilo. Kljub temu da je danes že petek, bolečina še vedno traja…ne sicer tako izrazito kot pred obiskom zdravnika, pa vendar ni bistveno bolje. Zanima me kaj me je to “zagrabilo” in vzrok le-tega? Je to išias in v koliko časa lahko pričakujem, da bo spet normalno?
Hvala vam za odgovore in lepo pozdravljeni.

Spoštovani!

Stanju, ki ste ga opisali, po domače rečemo išjas. Ker ste še zelo mladi, je lahko posledica naslednjih dejavnikov:
– slaba drža (skolioza)+obremenitev s predkloni in rotacijo-obračanjem
– dobra drža, vendar pomanjkliva gibčnost malih mišic ob hrbtenici (na primer s kolesatjenjem strenirate določene mišice, za ledvene pa ob drugih športih ne poskrbite)
– pomanjkljiva prehrana s pomanjkanjem kalcija.

Bolečine so lahko prisotne tri tedne. V prihodnje vam svetujem, da redno izvajate vaje za krepitev obhrbteničnih mišic.

Lepo vas pozdravljam.

Danica

Spoštovani!

Iskreno sem vam zahvaljujem za tako hiter odgovor. Bi vas pa prosila, če bi mi, vsaj približno nakazali, kako izgledajo vaje za krepitev obhrbteničnih mišic.

Za odgovor se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Spoštovani!

Vaje so opisane na naslednjem spletnem naslovu:
http://www.lek.si/slo/skrb-za-zdravje/gibala/hrbtne-misice/

Lepo vas pozdravljam.

Danica Rotar Pavlič

New Report

Close