Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Alergija?

Alergija?

Pozdravljeni.
Pred tremi meseci sem dobila alergijo ( koprivnico). Zdravnica mi je predpisala tablete Flonidan, ki so srbenje sicer oblažile, kožnih znakov pa niso pozdravile. Sedaj pa so se mi pod pazduhi naredili veliki rdeči madeži, ki včasih pečejo, srbijo, Flonidan tablete pa ne pomagajo več. Pri ponovnem obisku zdravnice, sem dobila mazilo Lamisil, ker naj bi se tam razvile gljivice. Po tedenski uporabi mazila ni izboljšanj, prej bi rekla, da se je stanje poslabšalo. Madeži so zatekli in se še bolj pordečili, pekoč občutek pa je spremljala že bolečina. Ko je bilo najhuje sem nanesla Baby propolis, ki je pekoč občuek sicer povečal, vendar se je stanje čez nekaj časa umirilo. Na kaj bi bila lahko alergična v treh mesecih nisem ugotovila, preizkusila sem skoraj vse. Zanima me, ali je to res alergija, ali je lahko kaj hujšega in kako naj se pozdravim?
Zahvaljujem se za odgovor.

Spoštovani!

Koprivica, ki ste jo opisali, gotovo sodi med alergične odzive.
Rdečina pod pazduhami pa je posledica več odzivov: lahko gre za kemično draženje (če uporabljate parfumirane aerosole); lahko je pridruženo draženje znojnic, lahko se prepleta tudi alergični odziv kože.

Zdravljenje koprivice poteka tako, kot ste navedli: z antihistaminikom (na primer Flonidan). Pri vnetju pod pazduho pa največkrat predpišemo mazila (Elocom, Kuterid…) ali pa mešanice mazil . Kar nekaj časa je potrebno opustiti uporabo odišavljenih stikov in aerosolov, saj njihov nanos izredno draži vneto kožo.

Pomembno je tudi izogibanje snovem, ki alergijo povzročajo. Verjetno ste že ugotovili, katere snovi so povzročile koprivico.

Če se bodo težave pod pazduho še pojavljale, se ponovno oglasite.

Lepo vas pozdravljam.

Danica

New Report

Close