Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca kronova bolezen

kronova bolezen

Lep pozdrav!
Še enkrat vas sprašujem o tej bolezni in sicer jo ima bratranec, ki pa je star šele 35 let. Driske ima že zelo pogosto, tudi shujšaj je zelo in je rekel, da se bo najbrž odločil kar za ” vrečko”. Menim, da je za to še prehitro in vas prosim za kak jedilnik (katera hrana je najboljša …) in kaj še lahko naredi v tem primeru. Je pa res pod stresom že celo življenje in tu se kaj dosti ne da pomagat. Kaj svetujete?

Spoštovana Violeta!

V literaturi in na spletnih straneh ni najti dosti podatkov o prehrani pri bolnikih s Kronovo boleznijo. Če imate možnost, obiščite spletni naslov
http://www.sylvi.at/forum-archiv/ced/ar_beitrag_f8740_h8740_b489054.html
na katerem potekajo pogovori o črevesnih vnetnih boleznih (v glavnem v nemščini, nekaj v angleščini).
Bolniki in njihovi svojci povedo, da mora vsak bolnik s to boleznijo poiskati vrsto hrane, ki mu odgovarja. Nekateri ne smejo uživati zelenjave, nekaterim sladice poslabšajo počutje. Neka gospa navaja, da lahko njen mož, ki ima to bolezen, uživa le riž, krompir, meso, jajca in kruh. Vse ostalo mu dela težave. Pri bolnikih s Kronovo boleznijo moramo slediti morebiten pojav osteoporoze. Ker jih pogosto boli glava, jim moramo svetovati, kako si blažijo bolečino.

Lepo vas pozdravljam.

Danica

New Report

Close