Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca kako si pomagati?

kako si pomagati?

Lep pozdrav,
Oče je star 59 let in je bil lani novembra operiran zaradi hernie disci v križnem delu in zaradi zožitve hrbteničnega kanala v ledvenem predelu.
Operacijo je dobro prestal,tako tudi zdravljenje v Laškem in lahko rečem,da je njegovo stanje takšno kot prej,do sedaj. Oče se ni držal nasvetov zdravnika in je še naprej dvigoval težke predmete,sekal drva itd.
V soboto ga je začelo boleti iz križa v levo nogo do kolena,mravljincev nima,na otip ga ne boli predel,kjer je bil vrezan. Moram še povedati,da oče trpi za kroničnim išiasom.
Ali je lahko spet prišlo do izpada medvretenčne ploščice ali je napad išiasa. V ponedeljek je pri zdravniku dobil i. m.injekcijo Tramala in OH B12,terapijo ima predpisano 10x. Ko sedi ga boli samo koleno,pri hoji pa sprednja stran stegna in leva stran glutealne mišice. Ponoči ga boli,kljub mirovanju. Pri pregledu pri svoji zdravnica so bili refleksi vsi prisotni in ni bilo nobenih nevroloških izpadov,ali vseeno gre za zdrk medvretenčne ploščice.

P.S. terapija mu le za spoznanje odvzeme bolečine.

Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem.

Spoštovani!

Tudi meni je žal, da se oče ni držal zdravnikovih priporočil. Terapija, ki jo je prejel, je na mestu. Zadnje raziskave, spremljane na številnih bolnikih, so namreč pokazale, da je uspeh boljši, če poleg analgetika (Tramal) dodamo še B12 vitamin.
Ker mu ne uhajata voda in blato, ker so refleksi ohranjeni, ker nima “mravljincev”, res ni prišlo do izpada medvretenčne ploščice.
Težave bodo trajale vsaj 3 tedne. Po naslednjih prekrških bodo bolečine po jakosti močnejše in trajale bodo dlje. Na koncu se bolnik skupaj z izbranim zdravnikom vrti v začaranem krogu in zaradi vedno večjega uživanja protibolečinskih zdravil razvije stranske učinke.

To je za vašega očeta zadnji opomin s strani telesa, da začne upoštevati nasvete. Gibanje nemreč ni samo sekanje drv in dvigovanje.

Lepo vas pozdravljam.

Danica

New Report

Close