Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca otekle bezgavke

otekle bezgavke

pozdravljeni!
za vse imam eno vprasanje.preden se odpravim k zdravnici,bi rada nekaj vprasala.imam 13 let.dala sem si uhane in nekaj dni po tem mi je otekla bezgavka pod usesom.opazila sem,da mi je iz usesa tekel gnoj.prebrala sem,da se bezgavke lahko povecajo,ce je v njihovi blizini ognojeno mesto.je to res?se bo bezgavka cez nekaj dni vrnila v svojo pravo velikost?strah me je,da se mi ni ponovil rak,saj je tveganje za ponovitev(zdaj so stiri meseci od konca terapije) se vedno veliko.vsi ki imate odgovor,mi prosim odgovorite na [email protected]
vsem najlepsa hvala ze vnaprej

Spoštovani!

Razumem vašo zaskrbljenost, saj ste – glede na opis v kratkem pismu – že marsikaj hudega prestali. Naj vas potolažim s tem, da so povečane bezgavke ob uhlju, ki ste ga dali prebosti, da bi imeli uhane, res največkrat posledica posega skozi uhelj. Pogosto sem namreč tudi sama presenečena nad nehigienskimi posegi, ki se dogajajo ob takšnih prebadanjih, oziroma nakupih uhan. Vsekakor obstajajo med prodajalnimi in zlatarnami razlike.
Kako naprej?

Najprej odstranite uhane!
Če se bo vnetje širilo, ter se bodo pojavljali oteklina, rdečina in bolečina, se oglasite pri vašem izbranm zdravniku. Ta vam bo po pregledu morda odredil kontrolni pregled krvi, ali morda predpisal ustrezen antibiotik.

Vsekakor upam, da se bo vaša zaskrbljenost kmalu umirila, ter da bo vaše zdravje trajno. Pri tem pa ne pozabite, da morate za to prispevati tudi z lastnimi prizadevanji (zdrava in pestra prehana, dovolj tekočin v obliki nesladkanih čajev in vode, sprostitvene tehnike ter gibanje).

Lepo vas pozdravljam.

Danica Rotar Pavlič

New Report

Close