Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Nesreča

Nesreča

Pozdravljeni,

Nedolgo nazaj sva bila z možem udeležena pri prometni nesreči, v kateri sva utrpela hvalabogu le manjše poškodbe, pa vendar bi vprašala naslednje. Nihče od naju ni dobil vratne opornice, čeprav sva imela oba hude bolečine v vratnem predelu. Zanima me, če je treba doplačati za takšne zadeve ali pa se jih sploh več ne dobi v primeru nesreče? Druga stvar, ki me muči pa je ta, da imam jaz od nesreče dalje hude glavobole in čuden občutek v glavi. Čeprav sem to osebnemu zdravniku že 3X omenila ne naredi nič glede tega, predlagal mi je, da vzamem kakšen Lekadol.
Ne razumem, kako, da zdravniki niso bolj pozorni, zakaj me nočejo poslati h kakšnemu specialistu? Saj imamo še vedno pravico do mnenja in zdravljenja, če se nam zdi da nekaj ni v redu mar ne?

LP Majda

Draga Majda!

Zadnje dni je res precej prometnih nesreč – z njimi sem se zelo pogosto srečala tudi v ordinaciji. Udeležeci prometnih nesreč se največkrat najprej oglasijo na urgentnem bloku. Po pregledu in eventuelnem slikanju se zdravnik odloči za predpis vratne opornice ali pa, da le ta ni potrebna. Opornico največkrat predpišemo, če je na rentgenskem posnetku vratu os hrbtenice lomljena (to ne pomeni, da je zlomljeno vretence, ampak samo, da gre za zamik osi hrbtenice). Pri nošnji vratne opornice se zelo hitro začne atrofija mišic vratu (kadar mišece na rabimo, postanejo te mlahave). Zdravniki smo dolžni bolnika navdušiti k čim prejšnjem snemanju opornice, da ne oslabijo vratne mišice. Potem imamo več težav zaradi oslabelih mišic, kot pa zaradi same poškodbe.
Nihajne poškodbe lahko povzročijo dolgotrajnejši glavobol. Sama se pogosto odločim za usmeritev bolnika na fizioterapijo.
Ker iz vašega dopisa slutim, da vaz zelo skrbi, me lahko pokličete v ambulanto – Splošna ambulanta Vnanje gorice, Nova pot 5, Brezovica pri Ljubljani.

Želim vam čimprejšnje okrevanje.

Danica

New Report

Close