Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca tablete TRAMAL

tablete TRAMAL

Spoštovani,

lepo vas prosim, če mi lahko napišete zakaj se te tablete uporabljajo. Vsa obupana me danes kliče moja mama, da sestra že dalj časa jemlje te tablete in ne pove nikomu kaj ji je. Mami je to zupala sestrina hčera. Seveda nas vse skrbi zanjo in ne moremo izvleči iz nje kaj jo pesti. Nazadnje je med vožnjo morala ustaviti avto ker ni mogla peljati dalje. To pa je že en velik alarm. Radi bi se pogovorili z njo vendar bi se prej radi informirali. Prosim za razlago in hvala za odgovor.

Pija

Spoštovani!

Tramal je centralno delujoče protibolečinsko sredstvo. Protibolečinski učinek je posledica delovanja na
-osrednji živčni sistem, kjer zavira in spreminja zaznavo bolečine
– spodbuja tudi zaviralni oziroma protibolećinski sistem v hrbtenjači.

Predpisujemo ga pri srednje hudih in zelo hudih bolečinah. Zdravila torej ne predpisujemo kot del prve protibolečinske terapije. Bolečino navadno zdravimo stopenjsko: najprej blažja protibolečinska sredstva, potem močnejša.

Učinkovitost Tramala sem lahko preverila tudi sama. Prejela sem ga po neki operaciji. Učinkovit je v obdobju hude bolečine, ko pa je bolečine manj, hitro začutiš stranske učinke:slabost, suha usta, vrtoglavica, znojenje, glavobol.

Svetujem vam, da ste do dekljeta, ki jemlje Tramal obzirni. Verjetno je v stiski in se je zaprla v svoj svet, v katerem skuša “predelati” izkušnjo, ki jo doživlja. Morda bo o težavah spregovorila po dolgem pogovoru o nečem drugem (kakšnem zanimivem doživetju, nepomembnem razgovoru o bežni stvari…). Vsekakor bo povedala o svojih težavah takrat, ko bo čutila, da je okolica varna, sprejemajoča in podporna, tako da bo lahko ubesedila svojo izkušnjo.

Lepo vas pozdravljam.

Danica

New Report

Close