Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca pomanjkanje zeleza

pomanjkanje zeleza

Lepo pozdravljeni,
prosila bi za kakrsenkoli nasvet v zvezi s pomanjkanjem zeleza. Redno se ukvarjam s sportom (alpinizem, gorsko kolesarjenje), veliko je na vzdrzljivosti…jaz pa k vse intenzivnejsim treningom postajam vedno bolj utrujena. Intenzivnost sem sedaj zmanjsala (naj povem da so mi izmerili hemoglobin 82 in zelezo 2,7), vendar pa se sportu ne bi rada odpovedala. Hitro sem utrujena, vrtoglava, teko diham…pomanjkanje kisika, kajne?
Rada bi vas prosila za nasvet v zvezi z sportom in prehrano, se bolj pa bi bila srecna, ce bi mi povedali zakaj do pomanjkanja pride (nimam mocnih menstruacij, res pa je, da jem zelo malo mesa, vendar jem sojo, strocnice…).
Za kakrsenkoli odgovor se vam najlepse zahvaljujem in zelim lepe, soncne dni se naprej,

Anda

p.s. Novembra lani sem bila v Afriki (na Kilimanjaru), je mogoce, da sem prinesla kaj od tam (kar precej sem cutila visinsko bolezen)?

Pozdravljeni!
Pomanjkanje železa in anemija nista stvar prve pomoči, ampak ker gra za hujšo anemijo i težave ob naporih, se čimprej oglasite pri svojem izbranem zdravniku, da se dogovorite za terapijo. Športu se zaradi tega ne bo treba odpovedati, le železo bo potrebno jemati v tabletah, da se rezerve v organizmu spet napolnijo. Za nadaljne ukrepe glede prehrane se prav tako obrnite na svojega zdravnika.
Lep pozdrav!

New Report

Close