Najdi forum

Tudi jaz imam težave s prenajedanjem.Sem športnik,maratonec in zadnje leto imam težave z zdravjem.Najprej z astmo,zdaj se mi je pa pojavila še neka bolezen,ampak prave diagnoze še zdravniki niso postavili.
Se pa zaradi teh stvari zelo sekiram in se velikokrat prenajedam,pravzaprav skoraj vsak dan.Lani avgusta sem tehtal 67kg,zdaj jih imam že 80.Je pa res,da sem v tem času zelo malo treniral,tako da se kilogrami še hitreje nabirajo.Skoz dan se nekako še kontroliram,npr.dopoldne jem skoraj izključno sadje,kosim normalno,tudi pri večerji ne pretiravam.Prava kriza se začne okrog 21 ure,ko bi pojedel prav vse,kar je užitnega.Ko se takole nažrem do konca,si obljubim,da je bilo to zadnjič.Vendar me velikokrat premami še ponoči,ko se zbudim in pojem kak kos kruha,kakšne kekse in podobno.In tako iz dneva v dan.Ne vem,kako naj sam sebe kontroliram.Kako naj se uprem skušnjavi in želji po hrani,ki me zagrabi zvečer?Mi lahko kdo pomaga s kakimi nasveti,izkušnjami?Res bi bil vesel vsega,kar bi mi vsaj malo pomagalo,da bi naredil nekaj pozitivnega v tej smeri.Hvala!!

Pozdravljeni,

Žal se z motnjami hranjenja naše društvo ne ukvarja. Svetujem pa vam, da se obrnete na naslednje službe, ki se ukvarjajo s to temo:
Seznam služb:

MUZA, Skupina za ljudi, ki jih moti odnos do svojega hranjenja in sebe, Kongresni trg 1, LJ, tel.: 01/425-03-38

OA – OVEREATERS ANONYMOUS, Slovenska skupnost, p.p: 4244,1001 Ljubljana

KLINIČNI ODDELEK ZA MENTALNO ZDRAVJE, Zaloška 29, LJ, tel: 01/587-49-00

Glede knjig ti priporočam naslednje:
– Švab, Andreja in ostali:«Ko hrana ni več »Hrana«.«
– Sternad, Dragica: » Motnje hranjenja: od besed, ki ranijo k besedam, ki celijo«
– Colclough, Beauchamp: » Ne kaj ješ – kaj te žene, da ješ: umetnost vojskovanja s prehransko motenostjo.«

V upanju, da vam bodo te informacije v pomoč, vas lepo pozdravljam

Tanja

Poskusi dopoldan in popoldan vec jest, mogoce potem zvecer ne bos cutil take lakote..

New Report

Close