Najdi forum

socialna fobija

pozdravljeni!
že dolgo časa me mučijo problemi, kot so to, da se težko vključim v družbo – počutim se nelagodno, strah me je, kaj si drugi mislijo o mei – enostavno z ljudmi ne znam komunicirat. je to mogoče oblika socialne fobije – poleg tega me je strah it tud v restavracijo, trgovino, če grem ven laufat, se kar ustavim kadar mi gre kdo nasprot… zarad vsega sem pred dvemi leti poskušala narest samomor – ni mi uspelo, ostala sem pa par dni v bolnišnici… mogoče na moje probleme vpliva tudi to, da sem bila enkrat v otroštvu spolno zlorabljena? mislite, da bi mi lahko pomagal obisk pri psihiatru? rada bi šla pa ne vem kam in kako naj se prijavim. po napotnico k osebnemu zdravniku ne upam, ker ta precej osebno pozna mojo družino. me lahko vzame tudi brez? kako naj se naročim – naj ga pokličem? najraje bi šla h komu v lj – sem študentka…
lep pozdrav

Pozdravljena,

menim, da je vaša spolna zloraba v otoštvu vsekakor pustila določene posledice in da je pogumno, da ste jo omenila. Svetujem vam, da se obrnete na Žensko svetovalnico v Ljubljani, ki se ukvarjajo tudi z temo spolne zlorabe. Njihov telefon je 01/434-72-61, njihovi prostori pa so na Miklošičevi 14. Priporočam vam tudi psihiatra za študente dr. Rejca, ki ima prostore na Aškerčevi 4.
Ko se enkrat odločiš za spremembo, ti vedno pridejo na pot pravil ljudje, tako da le pogumno naprej.

Lep pozdrav,

Tanja

Pozdravljeni!
tut js mam socialno fobijo. rada bi šla k psihologinji, a nekak ne zberem poguma. Kakšna je razlika med samoplačniškimi psihologi in onimi, ko so prek zdravstva?
Kam bi se lahko obrnila, na koga, v celju? pa, da bi bilo brezplačno. v zdravstveni dom tam ko je nekaj psihohigiena? rabim napotnico?

hvala že vnaprej

Pridita na forum
http://dusevnozdravje.proboards17.com/
Mijav

Ja, na žalost imam tak primer kot ti mojca! Tudi ne vem komu naj grem po pomoč. A je prvi posvet zastonj ali ne??

zdravo Klara!
nisem še šla k psihiatru ampak kokr vem je pri študentskem zastonj.. no če hočeš mi lahko pišeš na [email protected] -včasih pogovarjanje z nekom ki ma iste probleme pomaga…
lp

New Report

Close