Najdi forum

Pozdravljeni!

Na vas se obračam zato, ker sem prečesala že veliko forumov na podobno temo, vendar nikjer nisem našla odgovora, ki bi bil pravi zame.
Od vas bi rada dobila strokovno mnenje mojega problema.

Študiram na fakulteti, ki je med najtežjimi in kjer imajo poseben sistem ocenjevanja. Vpisala sem se pred 4 leti, ko mi je nenadoma umrl oče, mama pa zbolela za rakom. Že v tistem času sem zaradi bolečine pojedla veliko, predvsem čokolade – eno tablico do dve na dan, vendar se mi to ni poznalo na teži. Verjetno sem hujšala zaradi stresa.

Sedaj pa se mi dogaja ravno obratno. Kadar ne naredim izpita, kar je v zadnjem času pogosto, se vedno zaradi žalosti najem čokolade in podobnih stvari – cvrtja, tortic, OH, … skoraj do bruhanja.
To se mi zelo pozna na teži, 159 – 59, zgledam precej okrogla, ker sem majhna.

Sedaj je tudi mama ugotovila, da na veliko in na skrivaj jem sladkarije, kar jo je zelo razžalostilo in mi je pripravljena pomagat, vendar ne ve kako bi se te odvisnosti znebila, meni pa, da je vsaka odvisnost huda. Predvsem je prepričana, da tako težke fakultete res ne bom naredila, če se bom za vsak problem, ki bo nastal zatekala k čokoladi.

Kaj mi svetujete?
Že vnaprej hvala za odgovor!

Pozdravljena,

svetujem vam, da se obrnete na forum: motnje hranjenja ali pa na Žensko svetovalnico, Miklošičeva 14, Ljubljana, njihov telefon je 01/434-72-61, kjer se med drugim ukvajajo tudi z motnjami hranjenja.

Lep pozdrav,

Tanja

Pozdravljena,

pisem ti, ker sem pred kratkim bila skoraj na istem oz sem imela isti proble, ampak sem ga na srečo takoj zaznala in se uprla. Recepta sicer nimam, vendar verjamem, da je vse v nas, v naš inotanji moči in ljubezni do samega sebe. Nihče ni rekel, da je življenje laho, je pa vsekakor lepo in to v tolikšni meri, kot si sami zastavimo. Torej, privleci na dan energijo, ki jo imaš v sebi. Če želiš, si lahko tudi dopisujeva. Prek foruma mi sporoči in se lahko dogovoriva.

Lp.

Priporočam knjigo :

Lia Katarina Kompan Erzar: Skrita moč družine

Mislim da bi vsak slovenec moral prebrati to knjigo, da bi razumel, kaj je prejel s svojo družino in kaj daje naprej …

Živjo May!

Na el. naslov, ki je napisan zgoraj, sem ti poslala svoj e mail naslov, da bova lahko, v kolikor boš želela, izmenjali izkušnje!

Lp

Sem clanica Overeaters Anonymous (Anonimni prekomerni jedci).
Vabim te, da si ogledas naso spletno stran: http://www.geocities.com/oaslo/
Nas email: [email protected]
Morda se nekoc srecamo, saj imamo vsi, ki se srecujemo v OA podobne probleme. Tu smo spoznali, da nismo nic posebnega in v skupini ter s pomocjo programa iscemo pot iz obsedenosti. Lep pozdrav

Ali si že prebrala knjigo “Tudi z ogljikovimi hidrati ste lahko zasvojeni”

Veliko ljubezni do sebe, sočutja in nežnosti, iz tega ven bo prišla rešitev…

Občuduj se, saj si naredila že velik korak, poiskala si pomoč!

Srečno!

Tudi jaz imam težave s tem.Lahko mi pišeš na [email protected]

New Report

Close