Najdi forum

Sem mama dveh otrok mlajših kot 3 leta. Želim se odseliti od moževih staršev, kar je povezano tudi z ločitvijo od moža. Zanima me, ali mi ve kdo povedati, kako ločitev vpliva na tako majhne otroke, na kaj je potrebno biti pozoren pri njih? Malce sem v dilemi, če bi še potrpela, vendar se bojim, da bom jaz postala živčen bolnik, kar pomeni, da otroka ne bosta imela nič od mame.
Za morebitni nasvet/izkušnje se najlepše zahvaljujem!
Anja

Vse spremembe v družini otroci seveda zelo občutijo. Ločitev staršev je za otroke zelo težka, saj se tu zameje njihov občutek varnosti. Pojavijo se jim veliko vprašanj; kot npr. ali jih ima starš, ki se je odselil še vedno rad, smo mi krivi, kaj bi lahko naredili, da do tega ne bi prišlo,… Vaša otroka sta sicer še zelo majhna, vendar to ne pomeni, da v kolikor se boste odločili za ločitev, to ne bo na različne načine dotaknilo njihovih življenj. Vsekakor menim, da je bolje za otroka, da živijo pri enem staršu, kot pa z staršema, ki se dejansko ne razumeta več.
Predlagam, da se obrnete na za vas pristojen Center za socialno delo, kjer so zaposleni strokovni delavci, ki pomagajo parom pri ločitvi. Z vama bodo delali svetovalno ter vama bodo v pomoč pri tehnični izvedbi ločitve.

New Report

Close