Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Brusnični sok

Brusnični sok

Pozdravljeni.

Zanima me, če kdo ve, kje bi dobil brusnični sok. Najlepša hvala za informacije.

Grega

Spoštovani!

Navadno so brusnice in predvsem brusnično marmelado prodjali na tržnici v času, ko se nabirajo brusnice. V določenem obdobju pa je bil tudi izdaten uvoz brusnične marmelade iz tedanje Sovjetske zveze. Trenutno ga boste najlaže dobili pri domačih nabiralcih ali v avstrijskih trgovinah. Če ga nameravate uporabljati za čiščenje krvi (ledvice), potem bo ustrezen tudi Ursi – čaj za loedvice, če pa imate z njim druge namene, vam ne morem dosti pomagati.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni

Iščem ga za moje dekle, ker jo pogosto boli mehut,(vnetje). Z ursi cajem je ze probala, vendar ni kaj dosti pomagal. Nekje sem prebral, da je brusnični čaj za to zelo dober, zato bi rad poskusil, ker res ne vem kaj naj storim. Antibiotiki tudi vse manj delujejo.

Hvala za odgovor

Grega

Spoštovani!

Po vsebnosti uroantiseptičnih snovi so brusnice slabše kot gornik (ursi čaj), čeprav sta si v sorodu in na hitro podobna po listih in plodovih, vendar bistveno različna. Brusnice imajo sočne plodove, gornik pa suhe -moknate, liste ima brusnica gladke in svetleče, gornik bolj motne in na spodnji strani dlakaste.

Mehur bo treba pozdraviti z ustreznimi zdravili. Pri pogostih ponovitvah je pametno narediti preiskavo po Sanfordu, zato da ugotovimo, kateri mikroorganizmi povzročajo vnetje in na kateri antibiotik ali uroantiseptik so najbolj občutljivi. Pri spolno aktivnih ženskah je vnetje mehurja kar pogost problem, ker je sečnica kratka, pri spolnem kontaktu, upam, da se strinjate, pa je higiena na psu, če bi jo primerjali s teorijo, kako se mora ženska obrisati po uporabi WC-ja ali po tuširanju. Bakterije iz črevesa, ki se lahko zadržujejo okoli danke kaj hitro lahko zaidejo v sečnico. Svoje lahko prispeva tudi bel tok – glivice v nožnici. Eno malenkost zadeve lahko izboljša uporaba kondoma in mogoče nekoliko manj energično drgnjenje pri odnosih. Bolečine v mehurju pa niso nujno povezane z mehurjem, temveč lahko tudi z ostalimi organi v medenici.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close