Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija kdaj bo shodil?

kdaj bo shodil?

Moj sinek je star 15,5 mesecev. Pri 11 mesecih je začel plaziti, kasneje smo ga postavljali na nogice in je delal prve korake. Že par mesecev lepo hodi ampka vedno se hoče držati vsaj za en prst. Dva tedna nazaj je naredil samostojno korake in prehodil vso stanovanje ampak to je trajalo dva dni, sedaj pa spet noče hoditi samostojno. Ko ga želim izspustiti sede na ritko ali se spusti na kolena in glasno protestira. Kakor hitro mu ponudiš prst pa hodi hitro, brez problema, velike razdalje, tudi po hribčku navzgor. Ni doživel nekega padca, da bi zaradi tega imel strah.
Pa me zanima zakaj ta strah in do katere starosti je še “normalno” da otrok samostojno ne hodi?
Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni.

Dober večer, bambi,
otroček bo shodil, ko bo dovolj zrel in siguren vase.
Ni bilo dobro, da ste prekinili normalno razvojno fazo plazenja s ponujanjem ročic in hojo. Otroka pustimo, da se plazi, nato da SAM vstaja ob opori, nato da SAM hodi ob opoti in ko popolnoma obvlada to gibanje, predvsem pa tudi padce (da pade na rito in ne vznak), nenadoma shodi.
Pustite ga, da sam trenira in nikar držanja za ročice, ker od tega nima nič, še najmanj pa se tako nauči hoditi. Hoditi se nauči sam, s poskušanjem, padanjem, brez vaše pomoči.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close