Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija število obrokov

število obrokov

Spoštovani,
doma imam 1 mesec starega dojenčka, katerega žal ne dojim. Po flaški dobiva Milumil 1 in sicer popije od 100 do 130 ml na obrok. Ima 5 obrokov, s tem da zadnjič je okrog 20. ure zvečer, potem pa spi nekje do 3. ure zjutraj, poje in spi do 6ih. Poskušam, da bi jedel nekako na 4 ure, ampak sploh jutranji obrok zahteva že po 3 urah. Zanima me, kako je s temi obroki in količino mleka. Ja, pri 1 mesecu je težak 4080g (porodna teža 3400g). Ali mora res jesti na 4 ure, ali ga lahko pustim da spi in mu dam jesti ko se sam zbudi? Kako je z večernimi obroki?Ali ga moram med 20. in 3. uro še buditi in mu dati flaško, ali je že dovolj star, da ga pustim spati?
Je možno, da zdaj ko je vroče, popije manjšo količino mleka? Vmes mu ponudim tudi Hippov čaj, katerega popije od 10 pa tja do 50ml/dan.
Hvala za odgovore in lep pozdrav.
Tina

Draga Tinca,
strogo matematično naj bi vaše dete popilo med 600 in 720 ml mleka dnevno. Če to razdelite na 5 obrokov, so vaši obroki malo premajhni. Morda bi dodali še 6. obrok, kajti tudi število obrokov – 5 dnevno, je za enomesečnika premalo. To bi npr. bilo v redu za 3-4 mesečnega.
Poskusite na 6 obrokov dnevno, tako da dobite približno 650-700 ml dnevno.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close