Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija par vprašanj

par vprašanj

Lepo pozdravljeni, imela bi par vprašanj:
– koliko je normalna temperatura pri otroku, če je merjena v ušesu,
– kolikokrat se lahko da dojenčku fiziološko raztopino v nos, če je le-ta zamašen,
– kako pri dojenčku veš, da ga npr. boli grlo.

Prav tako me zanima naslednje: že dva dni opažam, da je moj malček (star je 1 mesec in pol), spremenil glas pri »čebljanju« in joku, in sicer je le-ta poslal bolj hrapav. Prav tako opažam, da ni glih čist pri sebi. Je pa res, da sva imela včeraj zelo naporen dan, jst sem imela zdravnika in je šel z menoj, pri tem pa potem cel dan ni normalno spal (spal je samo po pol urce) in je bil temu primerno razdražen. Ponoči je spal normalno. Včeraj je se je hotel tudi cel dan dojiti. Sem opazila, da je bolj malo pojedel in posledično večkrat jedel. Pred tem pa je dva dni polival, a ne v loku. Ko diha se sliši kako ima zamašen nos. Temperaturo sem mu merila oba dni in je bila med 36,1 in 36, 8 (merjena v ušesu). Malo pa se mi zdi prevroč, ko ga potipam po glavi. Drugače pa se normalno odziva na moje prigovarjanje, se smeje in »čeblja« nazaj. Zanima me kaj bi to lahko bilo in kaj naj naredim?

p.s. super je da si vzamete čas in odgovarjate na naša vprašanja, resnično vam hvala za to

Dober dan, kr ena,
– normalna temperatura, merjena v ušesu je do 37,6.
– tudi 20x dnevno, če je potrebno
– ne veš, sklepaš po drugih znakih. Dojenčka nikoli ne boli grlo kar tako, tudi otroci do 4. leta običajno nimajo gnojne angine, pač pa vnetje žrela kot zaplet prehlada.

-možno, da bo kaj prehlajen, če je malce hripav in ima izcedek iz nosu. Lahko pa tudi vračanje želodčne vsebine pri polivanju (tistem, ki se pojavi dlje časa po hranjenju) povzroči draženje sluznice v zgornjih dihalih in posledica je hripavost. Če veliko poliva/bruha, se torej posvetujte z vašim zdravnikom.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Lepo pozdravljeni,

sem ugotovila, da ga je res dajal lažji prehlad in pa ta nenadna sprememba temperature. Nosek sem mu čistila z fiziološko raztopino in mu je to pomagalo. Prav tako pa sem ugotovila, da je polival po Hippo-vem čaju, ki sem mu ga dajala za krče. Sedaj mu dva dni nism nič dala in nič ne poliva. Zanima pa me, če je normalno, da hoče sedaj, ko je tako vroče večkrat jesti in ali je možno, da posledično pride do preveč dojenja oziroma preveč hranjenja?

lp

No, evo kr-ena,
k sreči se stvari hitro razjasnijo in vi imate spet nekaj več izkušenj.
Je normalno, da se hoče več dojiti. Čaj mu ne paše, edino, kar ga zadovolji, je vaš mleko, ki je ravno takšno, kot mora biti. Torej se kar lepo dojita. Načeloma namreč dojeni otroci nikoli niso predebeli. Nenačeloma pa sem že videla prave male debeluščke, ampak po 1. letu so čisto v redu.

Lepo preživite to vročino, končno je prišla,
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close