Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Večkratno odvajanje

Večkratno odvajanje

Pozdravjeni!

Tudi z moje strani vse pohvale, za tako razumjive in naravnost odlične odgovore.
Moje vprašanje je povezano z odvajanjem 7-mesečnika. In sicer z mojo punčko imava 3 obroke trde hrane na dan. Zjutraj jabolko, banano, hruško, naktarino + kosmiče ali skuto ali probiotični jogurt … popoldan pa kuhano različno zelenjavo, zvečer pa mlečno kašico. Je velik jedec. Moja skrb pa se nanaša na njeno odvajanje blata na dan. Včasih odvaja blato tudi 3x na dan. Sedaj pa me zanima ali je to posledica trde prehrane ali česa drugega.
Če je kaj pomembno je velika 69cm in tehta 8100g.
Zahvaljujem se za odgovor in vam in nam vsem skupaj želim še veliko sončnih dni!

Hvala, Manca, za dobre želje.

Vaš deklič je po teži in dolžini popolnoma v redu, točno na sredini svojih sovrstnikov. Torej, odlično.

Mislim, da je kakanje 3x dnevno ob taki prehrani, kot jo opisujete, popolnoma v redu. Uživa dovolj balastne prehrane in popolnoma primerna živila, zato je takšno odvajanje odlično. Kar tako naprej s sadjem in zelenjavo, te navade bo najverjetneje imela osvojene za celo življenje.
Saj ste verjetno tudi prebrali, kakšne probleme imajo mamice, če otrok na odvaja blata vsak dan.

Kar tako naprej, odlično.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close