Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija prigoda

prigoda

Prejle sem se zelo prestrašila. S trimesečnikom sva bila na sprehodu in seveda jok, in medtem ko sem nekaj iskala v torbi, evo vidim, kako prileti del regratove lučke (ocveteno-malo) in našemu pobeku točno v usta. Še ujet nisem mogla. In seveda je začel kašljat. Takoj sva šla domov in sem ga podojila…ampak kot za nalašč ni podrl kupčka.

Zdaj ne kašlja več, je pa od vseh prigod zaspal.

Menite da je lahko kaj narobe, al bo dete to prebavilo?:-(

Še sreča ni bila kaka žuželka!

Lp

Spoštovana ena,
sedaj ste verjetno že videli, da ni nič narobe. Otrok bo pojedel še marsikaj, kar gre skozi usta noter, gre zadaj vedno ven (razen, če bi pojedla kakšen velik kos nečesa ostrega).

Če otrok po zaužitju oziroma inhalaciji takšne stvari normalno diha, potem ni za pričakovati kakšnega zapleta.

Ko (ali če) se vam bo zgodilo, da bo večji otrok kaj pojedel, se mu bo zaletelo, potem ga obrnete na trebuh tako, da ga položite na vašo roko. Če zmorete s to isto roko odprete usta in jih držite odprta. Nato večkrat udarjate zadaj po hrbtu, od strani proti vratu navzgor. Če otrok še ne diha (če kašlja, je vse v redu, takrat se nič ne bojte, če lahko kašlje, pomeni, da lahko diha) ga obrnete na trebuh in ga s pestjo na žlički porinete proti požiralniku. (no, to pa je brez slikic res težko napisati). Pa spet na trebuh. Medtem nekdo kliče 112.
Ampka, to velja, če otrok nekaj poje oziroma mu gre v sapnik IN NE DIHA. Otrok, ki se otepa in kriči, ni prav nič ogrožen.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close