Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Zaskrbljena mama

Zaskrbljena mama

Moj sin je star 4 m. Pred enim mesecem je začel odklanjati mleko. Ko mu ponudim flaško se začne jokati in glavico uvija nazaj. Ponudila sem mu drugo vrsto mleka pa je bilo enako, tudi dudico na flaški sem kupila druge firme, pa spet enako. Če mu takrat ponudim vodo, jo spije samo kakih 20ml. Mleka mi nikoli več ne spije v budnem stanju, samo še takrat ga popije ko začne dremuckat – torej v začetku spanja. Ali ga naj hranim tako napol v spanju (je zelo naporno, ker za vsak obrok ga res ne morem uspavati) Ali naj poskusim z žličko (ker je mleko redko se mu zaletava). Jeva pa na štiri ure. Ga naj pustim dalj časa in mu ponudim flaško po 5 ali 6 urah? Samo takrat bo imel premalo obrokov. Na obrok mi spije približno 140ml in imava jih 5. Mu naj začnem ponujati gosto hrano? Ampak brez mleka vseeno ne gre pri dojenčku.
Ker se trudimo in ga poskušamo vedno uspavati nam je do zdaj uspelo, da ima še normalno težo, ker otroci vedno manj spijo nam to ne uspeva več preveč.
KAJ MI SVETUJETE?
Najlepša vam hvala.
LP Sanja

Spoštpvana Sanja,
prvo mislim, da mleko iz stekleničkje morda prehitro teče (se mu zaletava). Potem pa to, da običajno odklanjajo mleko otroci, ki so nanj alergični ali pa ga ne prenesejo. Svetujem vam obisk pri pedaitru, ki vas bo po potrebi napotil dalje.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close