Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija jecljanje???

jecljanje???

Spoštovani!

Prosim Vas za nasvet glede svojega sina. Star je 2 leti in šest mesecev. Pred nekaj časa, morda kakih štirinajst dni je začel nekako jecljati, oziroma prve zloge večkrat ponovi ali pa jih dolgo vleče kadar govori. Sliši se precej smešno, vendar me skrbi. Prej tega ni delal in je že zelo lepo govoril. Če mu besedo ponovim, jo zna prav tako lepo povedati, včasih mora večkrat poskusiti. Ali me mora skrbeti in ali naj se obrnem na logopeda.

Hvala za pomoč.

Zami

Spoštovana Zami,
v tem obdobju lahko rečemo, da misli prehitevajo jezik. Skratka, možgani jim čisto dobro delujejo, jezik (govorni aparat) pa ne sledi tako hitremu razvoju. Zato v starosti okrok 3. leta velikokrat opazujemo jecljanje.
Počakajte še nekaj mesecev, če bo jeziček dohitel razvoj, potem je vse v redu. Če pa bo jecljanje vedno hujše, se boste šli pokazat k logopedu.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close