Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija atopični dermatitis ali kaj??

atopični dermatitis ali kaj??

pozdravljeni
naši mali so se pred tremi tedni pojavili na lickih izpuscaji. Sprva samo na sp. delu lick nato se ji je postopoma razsiril po celih, pa tudi po vratu. .Licka je imela rdeca,pikasta, hrapava in izbocena.
pediatrinja nam je predpisala kremo 10%Advantan, po petih dneh je bilo stanje veliko boljše – ni bilo mozoljčkov in lička so postala zopet gladka.. lička je zopet pogledala pediatrinja in povedala, da so v redu in da meni da to ni alergija. če se še kaj pojavi, naj pač namžemo. ni mi predpisala nobene diete.
jaz polno dojim, mala pa zelo veliko poliva.
sedaj ko ne uporabljamo kreme pet dni se je zopet začelo nekaj z mozoljčki po ličkih in vratu.
da vidim, ali je krivo kravje mleko, sem ga nehala pit.

kaj menite ali bi to lahko bila alergija??? je možno da je to zaradi mlekca, ki ga poliva, ali pa zaradi olivnega olja, ki ga z rokicami prenaša tudi po obrazeku (mažemo temenca)
kaka bolj zeleno in smrdeče, pa je pediatrinja rekla, da je to normalno

hvala za odgovor

Draga Kaja,
lahko bi tudi res bila alergija na kravje mleko, če se po prenehanju mazanja z Advantanom zadeva poslabša. Mislim, da bi iz vaše prehrane vsaj za 2-3 tedne popolnoma opustili kravje mleko, izdelke iz mleka in skrite mlečne beljakovine (poglejte v temo Ukrepi pri alergijah-mleko). Koža bi se morala popraviti (brez Advantana!). Tako imate že diagnozo. Samo še potestirati, ker vam namreč priprada Pregomin, če je alergija dokazana.
Tudi čudno blato gre lahko na ta račun (včasih vsi otroci izločajo takšno blato, če pa obstaja sum na alergijo, je to kot kamenček v mozaik-dodatna potrditev). Tudi temence gredo lahko na ta račun. Skratka, kar nekaj podatkov, ki bi skupaj LAHKO nakazovali alergijo na kravje mleko.
Poskusite, kot sem napisala.

Srečno,
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni!
Od 6 tedna dalje se borimo z alergijo.Najprej sem upala, da je čiščenje kože, ampak sedaj pri 3 mesecih ni nič boljše. Lička ima rdeča kot da bi bil premražen in tudi na področju zalisic je koža hrapava in rdeča( kot da bi bila opečena). Tudi na prsnem košu ima malo pikic. Koža po telesu je suha in ga mažem po kopanju z lipocremo.
Pediatrinja je sicer potrdila alergijo, vendar ga na teste še ni hotela dati.
Dieto brez mleka in jajc imam približno 3 tedne, vendar se včasih malo prekršim (napr. kajzarico) in potem je stanje spet slabšo. Saj zdi se mi tako!
Pa seveda ga srbi in se spraska do krvi.
Ali lahko tako majhna prekršitev(kajzerica) na kožo takoj odreagira? Jaz sem že čist zmedena od te hrane, tako da sploh nevem več kako in kaj. Zdi se mi da vse kar pojem, ni nič boljše.
Lička in obrazek mu mažem z Bepantenom? Ali je to ok?
Dojim sicer rada, vendar sem tudi že z ukinitvijo pomislila, če ne gre drugače.

Najlepša hvala za vse odgovore in lep konec tedna

New Report

Close