Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija voda v mošnji

voda v mošnji

Spoštovani,

imamo 1 mesec starega fantka, pri katerem je zdravnica na rednem pregledu pri 1 mesecu ugotovila, da ima v mošnji nekaj vode. Kaj to pomeni? Se bo to popravilo samo od sebe oz. če se ne bo, kakšne so posledice ali možni zapleti?

Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor.
Lp,

Helena

Spoštovana HelenaK,

hidrokela ali vodna kila, nastane zaradi zaradi odprte komunikacije med trebušno votlino in modom, v ta predel zato priteka tekočina. Hidrokela torej pomeni vodno kilo, tekočino znotraj ovojnic okoli moda. Njena značilnost je tudi, da jo lahko presvetlimo, drugih kil pa ne. Občasno lahko tudi povzroči manjše bolečine in celo malo zraste, v povprečju pa velja, da se lahko do prvega leta zmanja ali izgine (ker se ta povezava zapre), sicer pa je potrebna operativna zapora komunikacije med trebušno votlino in modom.
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Tanč,

kaj pomeni, da vodno kilo lahko presvetlimo…

New Report

Close