Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija rdeče pikice na spolovilu itd

rdeče pikice na spolovilu itd

POzdravljeni,

že skoraj teden dni pri skoraj dvoletnici opažam rdeče pikice na spolovilu (na ritki jih nima). So pa kvečjemu večje, ne manjše. Vem, da na pamet ne morete povedati, za kaj gre, ampak zanima me vaše mnenje. Moram zato k pediatru? Je možno to povezati s hrano?
Naj povem še, da ima hči zelo občutljivo kožo, suho in lišajasto – zdaj so se prvič pojavili lišaji v predelu pod kolenom, kar menda nakazuje alergijo. A te rdeče lise vedno srbijo? Hči se namreč ne praska in ne toži. Alergološki testi so bili negativni, a zgleda, da alergija vendarle obstaja …
In, ko že pišem, še eno vprašanje glede zadaha. Vem, da ste pred kratkim že odgovorili na podobno vprašanje, pa vendarle. Ko sem omenila slab zadah hčere pediatrinji, je rekla, da je možno, da prihaja iz želodca, da pa se to pri tako majhnih otrocih ne zdravi. Je možno, da je to dedno? Probleme s tem ima namreč mož. Res bi rada kaj naredila, da hčerka ne bi imela tovrstnih težav, pa se kar bojim, da mi bodo vsi zdravniki rekli, da se nič ne da narediti … Tako namreč pravijo možu.
Hvala za vaše odogvore in lep pozdrav,

ena

Spoštovana ena,
vaša dvoletna deklica ima suho in hrapavo kožo na tipični lokaciji, kjer običajno vidimo atopični izpuščaj oz. dermatitis. Ne najdemo vedno vzroka, zdravimo pa, če je moteče. Lahko gre za mnogo stvari, tudi za dodatke v prehrani, razne emulgatorje, zloglasne E-je, konzervanse, torej 1000 in 1 možnost. Če bi jo srbelo in bi se izpuščaj širil, potem le namažite 2x dnevno, pa samo 3 dni s kortikosteroidnim mazilom, da se stanje izboljša, potem pa z negovalnim mazilom (npr. 10% olivno olje v Eucerinu ali drugi podlagi) mažete 2x dnevno na vlažno kožo.

Kar se tiče zadaha in pomanjkanja kisline v želodcu, vam lahko svetujem le, da popije manj mleka (največ 500 ml dnevno), da poskusite z mešano hrano uravnavati kislost, torej da uživa s kisom začinjeno solato, druge kisle solate. Ali morda vaša deklica rada popije kis v solati ali pa požirek vina? Tem otročkom običajno paše kislina.

Izpuščaj po spolovilu so lahko tudi glivice, bi morala videti.

Saj kaj novega verjetno niste izvedeli, za vse bolezni pač ne poznamo dovolj rožic, bi rekel Kosobrin (on jih je menda poznal).
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close