Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija jagode

jagode

Pozdravljeni!

Zanima me, če izdelki, ki vsebujejo jagode (jogurti, skute, sladoled), prav tako lahko povzročijo alergijo. Kdaj jih lahko uvedemo v jedilnik? Vem, da so sicer jagode na spisku prepovedanih živil do 1 leta. Sin je star 9 mesecev. Edina alergija v družini pa je pri očiju (senen nahod, trave).

Hvala za odgovor in lep dan

Pozdravljeni, hubi,
v starosti 9 mesecev lahko poskusite dati jagode (eno ali dve), ali pa v sadnem jogurtu. Sicer je bolje, da kupite navaden jogurt, v katerega zmešate pretlačene jagode, ker v takem ni dodanega skladkorja (če ga ne dodate, seveda).
Zagotoviti, da po jagodah ne bo dobil izpuščaja se ne da, treba je poskusiti. Če do sedaj ni imel težav po kravjem mleku, pšenici, jajcu (v testeninah, npr.), potem je to že bolj vzpodbudno. Poskusite, če se pojavi izpuščaj, pa boste nehali.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close