Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija DOLGOTRAJEN KAŠELJ

DOLGOTRAJEN KAŠELJ

Spoštovani!

Sprašujem za štiri-mesečno hčerko. Pred enim mesecem se je prehladila, kašljala in smrkala, teklo ji je iz oči. Peljala sem jo k zdravniku, dobila je kapljice za oči, ki so pomagale. Toda zamašen nos (redno ga izpiram s fiziološko) in kašelj je kar ostal. To traja že štiri tedne. Ali naj jo še enkrat peljem na pregled, ali je za to sploh kakšno zdravilo? Vročine nima. Vmes je bila cepljena, čeprav je tudi takrat malo kašljala. Danes ji je zopet začelo teči iz oči.

Ko ravno pišem, bi vprašala še dvoje. Ponoči dobro spi (ob 4.00 dobi mleko, nato spi do 8.00), čez dan pa samo zadrema (3-4x za pol urice ali manj). Ali je to običajno?

Rada se igra s pleničko in jo daje v usta, ali bi to lahko bilo nevarno?

Najlepša hvala za odgovore in lep dan!

Dobro jutro, martanovi1,
kar se tiče noska je tako dolgotrajen izcedek možen, še prav posebej, če imate še kakšnega večjega otroka, ki ji pravzaprav nosi infekte domov, sam pa ni ravno zelo prehlajen. Če pa je ta izcedek samo v zvezi s prehladom pred 1 mesecem, potem bi vsekakor še en pregled pri pedaitru bil dobrodošel. Zelo možno pa je, da je ponovno zbolela za novim virusnim infektom zgornjih dihal, če ji je ponovno danes začelo teči iz oči.

Količina spanja je sicer zelo individualna zadeva, niste napisali, koliko pravzaporav ponoči spi, oziroma kdaj gre zvečer spat. Sedaj si še “dela urnik”, počasi bo prešla na dva daljša spanca podnevi in dolgo nočno spanje.
V tej starosti otroci že spoznavajo stvari tako, da vse tlačijo v usta, prstke, igrače, vaša deklica pa ima rada mehko pleničko. Bodite pozorni, da ne bi bilo kakšne nesreče, vedno bodite zraven. Pri takih igrah je najbolj nevarno, če nenadoma ugotovite, da je otrok tiho. Večji otroci takrat vedno delajo kakšne neumnosti, manjši pa so lahko tudi v nevarnosti, če bi pleničko kako čudno ovil okoli glavice.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close