Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Kdaj prenehat z Claritinom

Kdaj prenehat z Claritinom

Prosila bi vas za nasvet: Hči, 13 let ima seneni nahod in približno mesec dni jemle vsak dan eno tableto Claritin in ko je imela “zabasan” nos še Nasonex in tudi občasno Operil kapljice. Sedaj se je stanje izboljšalo in Nasonex ne jemle več niti Operil. Ali lahko preneha tudi z Claritin tabletami? Če pa bi imela spet težave pa bi spet pričela z tabletami in po potrebi Nasonex. Bo to uredu? Drugače pa je alergična najbolj na brezo in trave.
Hvala

Pozdravljeni, Clara,
če je vaša deklica alergična na trave, potem ima verjetno težave celo poletje, saj trave cvetijo tudi oz. še posebej poleti. Razen, če točno veste, na katere trave (zgodnje, pozne, točna katere), pa potem prilagajate terapijo.
Običajno svetujemo tistim, ki so alergični tudi na trave, da Claritine jemljejo celo poletje, saj ob prenehanju takoj dobijo znake poslabšanja. Če tudi s Claritinom pride do poslabšanja, ponovno za kakšen teen uvedee tudi Nasonex.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close