Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija čebrički ali banjice

čebrički ali banjice

Pozdravljeni!

Zanima me kako se vam zdijo čebrički za kopanje novorojenčka?

kaj se vam zdi bolje;banjica ali čebriček?

Hvala za odgovor!

Dober večer, uršika mala, kako pa kaj povodni mož?
Ko me tako lepo sprašujete, kaj se meni zdi, bi rekla, da se mi zdi ful hecen tale čebriček. Ampak jaz sem iz stare šole (tile čebrički so res pri nas ena nova zadeva). Meni se zdijo manjše banjice prav primerne, mislim, da ima tale čebriček premalo prostora. Otrok ne more gibati, brcati v vodi, špricati, ko je malo večji, pa še težko ga umijete (ker še vaših rok ne morete poriniti v čebriček).
Ampak, kot sem rekla, jaz ga nisem poskusila, morda bi katera od mamic, ki ga je že, povedala, v čem so prednosti ali slabosti čebrička.

Še en članek (jasno, od proizvajalca):

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Mi smo našega fantička v obdobju prvih dveh mesecev občasno posadili v čebriček, kadar so ga pestili trebušni krči. Običajno se je v tistem času izdatno pokakal (najbrž zaradi lege) in tudi krči so popustili. Mali je kazal očitno zadovoljstvo:-)

Čebriček pa za samo umivanje ni primeren, saj ga ni čez navadno oblikovano banjico, kjer se da mali telešček dobro umiti iz vseh strani.

pozdravljena ursikamala,

naša punčka je imela prva dva meseca in pol zelo hude krče. po treh neprespanih tednih sva nabavila čebriček, ki ji je zelo pomagal, ko je imela krče. banjico imamo za kopanje, čebriček pa za namakanje in uživanje. kopamo se dvakrat na teden, vsak večer pred spanjem pa jo damo v čebriček in izredno uživa.

zelo priporočam, nama je bilo žal, da ga nisva nabavila že prej. tudi ko so krči izzveneli, naša mala zelo uživa v čebričku in glasno vriska.

Pri prvi smo uporabljali banjico, pri drugem pa čebriček. Čebrička se moraš na začetku navaditi, potem pa je veliko bolj praktičen. Otrok je v njem do brade in tudi voda se počasneje ohlaja kot v banjici in je bolj na toplem. Umivanje se mi zdi enako v banjici in čebričku, edino za glavo mi je pomagal mož. Je pa uporaben do nekje 7 meseca, ko se otrok začne z nogami odrivati ven in noče več sedeti. Ko tisto obdobje mine, pa je spet zelo priljubljen pri otrocih. Pri nas sta oba potem hotela biti noter. Vanj se je z velikim veseljem stlačila tudi še 3,5 letnica.

Pridne, pridne. Lepo pišete, mnenja z izkušnjami so najboljša.
Še enkrat: pridne!

lep sončen dan vsem
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Najlepša hvala vsem, ste mi full pomagale!

Lep dan!

Tudi nam je cebricek zelo vsec.

Prednost – je majhen, brez problema ga lahko sama prinesem v kuhinjo kjer otroka kopam (majhno stanovanje, se manjsa kopalnica), voda ostane dlje casa topla. Problem – kam ga postaviti, na tleh je prenizko, na mizi previsoko, res lahko kupis tudi podstavek, vendar se mi zdi se vedno nizko. Sama ga imam na stolu, fiksiranem ob previjalno mizo. Otrok v njem zelo uziva. Res ne more brcati, zato pa toliko bolj sprica z rokami in poskusa vstajat (slabost ali prednost?). Dete ima stiri mesece in cca 9 kg, zato je sedaj v cebricku manj prostora, vendar ga se vedno lahko z roko dosezem vsepovsod, le gubice v kolenckih in ritko umijem takrat ko “stoji” oz. bolj sloni na moji levi roki. Kopamo se samo v vodi, vsak dan. Raznih kopeli ne uporabljam, ker ves cas daje rokice v usta.

Mislila sem, da ga bom morala pocasi dati stran, ampak kot vidim iz zgornjega sporocila, bo se nekaj casa lahko uporaben.

Lep pozdrav vsem skupaj.

Vam g. Tanc, pa najlepsa hvala za odgovore in cas ki ste ga pripravljeni preziveti z nami na forumu.

Pozdravljene mamice,
mene pa zanima, kako se pripravite na namakanje v čebričku. Naša punči je stara 4 tedne, kopam jo v banjici, rada bi sprobala še čebriček, pa se kar malce bojim. Kje držite otročke, kako jih položite notri in kako ven? Ali tudi v tej starosti otročki dejansko sedijo na dnu ali jih je treba vseeno podpirati? Čimbolj praktičen opis bi mi prišel zelo prav 😉
Hvala za odgovore!

New Report

Close