Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija lobanjski šivi

lobanjski šivi

Pozdravljeni!

Najprej najlepša hvala za odgovor!

Obrnila sem se na svojega pediatra, ki mi je po telefonu povedal isto kot ste povedali vi. Vendar je rekel, da to ni nič takšnega, da je to verjetno gensko in da to vpliva samo na estetski videz otroka. Otroka ni videl, vse to mi je povedal samo po telefonu. Rekel je tudi, da z leti, ko otrok raste ta izboklina tudi izgine oz. je manj vidna. Zanima me, če je to res gensko in se ta izboklina res zmanjša? Lahko vam povem, da otrok funkcionira normalno, pri njem ne opazim kakšnih znakov možganskih okvar, me pa zanima na kakšne znake je potrebno biti pozoren oz. kakšni so znaki okvare možganov? Zanima me tudi kakšen procent otrok ima takšno izboklino? Na koncu pa še samo vaše mnenje glede pregleda pri pediatru oz. kakšnem drugem specialistu. Ali se vam zdi, da je potreben bolj natančen pregled otroka ali mi lahko lečeči pediater po telefonu zagotovi, da to ni nič takšnega?

Že vnaprej najlepša hvala za vaš odgovor!

Lep pozdrav
Alenka

Draga Aalenka,
pri našem delu uporabljamo metodo najbolj verjetne diagnoze. Torej, pri nekih znakih nam računalnik v glavi takoj sporoča, kaj bi bilo najbolj verjetnega, tiste najbolj redke in čudne stvari nam pusti za konec, če se izkaže, da najbolj verjetna diagnoza le ni bila prava.
Tudi vaš pediater je tako (podzavestno) naredil in rekel enako. Zadeva ni nujna in jo lahko vidi pri naslednjem preventivnem pregledu, ali ob priliki, ko ga boste obiskali zaradi druge stvari.
To je samo kozmetična nepravilnost lobanjskih šivov in nima nobene zveze z duševnim razvojem in delovanjem možganov. O procentih pa vam res ne vem povedati. Izgine z rastjo.
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close