Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija temenca in bel jezik

temenca in bel jezik

Pozdravljeni,

imam dve vprašanji:
1. po glavi imamo temenca, mažemo z mandeljevim oljem, pa mislim, da ni pretiranega učinka. Zginejo in se spet pojavijo. Ali bi morala uporabljati kakšno drugo kremo ali mazilo za temenca. Stari smo 2 meseca.
2. imamo pa tudi bel jeziček. Mažemo z daktarim gelom, pa malce zgine in se spet pojavi. Posebej bel je po hranjenju (se samo dojiva). Ali so to glivice ali je jeziček bel od mleka.
Hvala lepa

Spoštovna metam,
temence lahko mažete z 2% salicilnim oljem 3-4 večere zapored. Po mazanju naj ima detece čez noč tanko kapico (tetra), zjutraj pa z mehko krtačko pokrtačite lasišče. Salicilno lje namreč uspešno topi take obloge.
Če temence segajo tudi na čelo ali jih opažate nad obrvmi, hkrati pa ima tudi suho, hrapavo kožo po licih, za ušeski, pod vratom, potem naj jih vidi pediater.

Če je jeziček bel SAMO po hranjenju, je to od mleka. Po dojenju mu z mokro gazico, ki jo ovijete okoli prsta, podrgnite jeziček. Če pa te bele oblogice vidite tudi sicer, npr. tudi pred dojenjem in so trde, da jih ne morete odstraniti z gazico, potem so najverjetneje kvasovke. Daktarin gel bi uporabili večkrat dnevno (3-4x), mažete tudi svoje bradavice, ki jih vedno pred in po dojenju dobro operete in osušite. Če ima otroček dudico, lahko 4x dnevno namažete dudico, sicer pa približno 1/2 žličke v usta. Običajno zdravimo skupaj do 7 dni, v tem času morajo glivice izginiti.

Spet moj priljubljen stavek: če ne zginejo, se pokažite svojemu pediatru.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close