Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija 5 letnik še vedno kaka v plenice

5 letnik še vedno kaka v plenice

Pozdravljeni,

imam 4,5 letnega sina. Je nedonošenček kar pa se mu ne pozna (hvala bogu). Imamo pa naslednji problem. Pleničko za čez dan smo mu dali stran pred približno dvemi leti,ponoči pa dobre pol leta nazaj ( je bila še vedno zelo mokra in sva se pogovarjala in se je sam odločil da zdaj bo pa brez). Do tukaj vse lepo in prav ampak naš največji problem pa je kakanje. Namreč kadar ga tišči noče nikamor drugam kakor samo v pleničko. V vrtcu zadržuje in potem tudi doma ne more iti lrpo ali pa pride z napol poikaknimi gatkami domov. Probali pa smo že skoraj vse;

– nalepili smo prazne zvezdice na steno in mu obljubili da ko bodo pobarvane gremo pa kupiti nagrado

– sedeli na nastavku za Wc in mu brali knjigo (pa ni mogel,ko je šel pa dol in smo dali pleničko gor pa je v minuti opravil)

– brali knjigico o škratu plenicetatu

– ga vzpodbujali

in še bi se kaj našlo.Začaran krog.sprašujem Vas za mnenje in nasvet.Sem že toliko obupana da sem pomislila da bi ga peljala k psihologu.Rada bi da se navadi na WC ali kahlico,ker zdaj je pa že res prestar za plenice…..

HVALA.

Biba

Spoštovana biba2,
čeprav je ta forum še mlad, pa smo že kar nekajkrat pisali o tej temi. Zato, prosim, odprite naslednje linke in preberite, saj so odgovori tudi za vašega malčka povsem enaki.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close