Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija KAŠELJ PRI 5 MESECEV STARI PUNČKI

KAŠELJ PRI 5 MESECEV STARI PUNČKI

Pozdravljeni.
imam 3 otroke, ki so trenutno prehlajeni. Najmlajša je stara dobrih 5 mesecev in je predvčerajšnjim pričela produktivno kašljati. Danes pa ko diha slišim piskanje ob vdihih in izdihih vendar ne ves čas. Drugače ni prizadeta, nima vročine, občasno malo pokašljuje. Moti me piskanje. Nos ji ves čas čistim s fiziološko in nosnim aspiratorjem in resnično je veliko nosnega sekreta, ki je občasno tekoč občasno zelenkast.
Ali ji lahko dam Prospan sirup za izkašljevanje???
Ali bo piskanje samo po sebi prenehalo. Vročine nima.
Hvala lepa za vaš odgovor

Anja

Spoštovana Anja2003,
po opisu sodeč gre seveda za produktiven kašelj (izkašljevanje), vendar so tile mali otroci zelo hitro lahko dihalno prizadeti. Mislim, da bi ga moral videti pediater, poslušati, izmeriti saturacijo kisika, skratka pregledati.
Prospana in ostalih sirupov otroci pravzaprav ne rabijo. Kot veste, je v začetku prehlada kašelj suh in dražeč in pravzaprav sirupi za pomirjanje ne delujejo ravno uspešno. Ko pa začne izkašljevati, je to obrambni mehanizem čiščenja pljuč, ostankov vnetja, izločkov in ne potrebuje nobene pomoči, razen pomoč pri izkašljevanju s tapkanjem po prsnem košu in čiščenje noska.

Če pri vdihu in izdihu slišite piske, hropenje, je to res lahko samo sluzni čep (izločki dihal), lahko pa se kakšna manjša dihalna pot tudi zamaši s sluzjo. Kar naj vas posluša vaš zdravnik, OK?

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close