Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija neješčost

neješčost

Moja punčka je stara dve leti in dva meseca, jeseni je začela hodit v vrtec in od takrat prebolela dve vnetji ušes okoli 10 viroz z visokimi temperaturami do 40 C tudi 11 dnevno virozo sva imeli in pa seveda drisko z vročino, trnutno pa ima hudo vnete učke in je klasično neješča, temperature pa nima. Problem je v tem da ko jo dam v vrtec je tam največ 14 dni skupaj in že imava vročino ali kaj podobnega. Aprila in maja sem jo imela doma zaradi moje ponovne nosečnosti in še ne preboleleih noric in moram reči da mi jo je uspelo zrediti za kilo in pol, kar mi prej v celem letu ni saj je ob vsaki virozi izgubila kak dekagram, sedaj ima torej skoraj 12kg, in 88cm. Skrbi me da je otrok vseeno slabokrven saj mesa ne je skoraj nič. Včasih mi jo uspe prepričati za kako konjsko hrenovko in kakšen kos piščanca ki ga zmiksam v juho, drugače pa ga ne mara, je veliko sadja res veliko sva zunaj od kuhane hrane pa največkrat je zelenjavne juhe. Vse ostalo pa je pravo presenečenje če poje. Pri 11 dnevni virozi sva dali dvakrat kri pa mi pediatrinja ni omenila kake slabokrvnosti, meni pa se vseeno zdi zelo čudno da je toliko bolna.Torej zanima me če lahko svojemu pediatru predlagam ponoven pregled krvi ali vse to spada še v normalo. Hvala za odgovor.
Lp Pika

Spoštovana Pika,
če vaš pediater ob pregledu krvi ob boleznih ni videl znižanega hemoglobina, potem je vaša skrb odveč. Včasih je ob boleznih hemoglobin znižan, pa potem kontroliramo čez teden ali dva. Če pa je bilo tudi ob bolezni v redu, potem ni bojazni. Vprašajte ga za vrednost, da boste sigurni.
Drugače pa vam lahko samo svetujem, da vztrajate, tako kot delate zdaj. Saj bo, tudi vedno manj bo bolna.

Veliko užitkov z vašimi pikci,
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close