Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Izvid

Izvid

Pozdravljena!

Mene zanima kaj pomeni diagnoza LUXATIO CONGENITALIS GENUS SIN? Hčerkica je rodila z izpahnjeno koleno oz. pogačico. Imela je gor mavec, potem samo longeto. Že 2 tedna je bila brez longete, danes smo bili na kontroli, ortoped je rekel da je vse v redu. Na izvid pa je napisal: koleno je normalno oblikovano, gibljivost je normalna, tudi aktivno exendira do ničelnega položaja, v hiperexenzijo pa koleno ne gre. Kaj pomenita besedi extendira, hiperextenzija? Prosim za razlago izvida? Hvala vam vnaprej, lep pozdrav!

Pozdravljeni, milika,
latinska klobasa pomeni: prirojeni izpah levega kolena. Ortoped vam je že vse razložil.
Ekstendira in hiperekstendira pa pomeni raztegne oziroma še bolj raztegne (koleno pravzaprav iztegnemo, ne raztegnemo). Torej pri pregledu ortoped samo preko ničelnega položaja ni mogel iztegniti levega kolena, kar zaenkrat ni nič posebnega. Na kotroli bo verjetno vse v redu.
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close