Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija vneta ritka

vneta ritka

Pozdravljeni,

imam dober mesec starega sinka. Od vsega začetka je polno dojen in lepo pridobiva na teži. Res pa je, da je skoraj ob vsakem previjanju pokakan. Blato, mislim, da je normalno za dojenega otroka, gorčične barve, bolj redko kot ne.
Že takoj po prihodu iz porodnišnice je imel malo rdečo ritko in sicer v obliki krogca okoli anusa.
Mazala sem mu z Bebivalom, sušila ritko ob vsakem previjanju in en čas je bilo malo bolje. Ob obisku v posverovalnici sem opozorila na težavo, dobila sva Lamisil, naj bi bile glivice, čeprav v ustih ni bilo opaziti soora.
Zdaj mu redno mažem 3 krat dnevno z Lamisilom, vmes z Bebivalom, umivam s hrastovim lubjem, včasih s kamilčkami, pa ni nič bolje. Uporabljam pleničke za enkratno uporabo, vmes sem zamenjala znamko zaradi morebitne preobčutljivosti. Previjam ga zelo pogosto, tako, da mislim, da ni problem v tem. Od obiska v posvetovalnici je minilo 10 dni.
Pri prehrani se pazim, mlečnih izdelkov še nisem izključila. Bi lahko bil to vzrok?

Kaj nama je storiti?
Hvala za odgovor in prijazen pozdrav.

Pozdravljeni, zaskrbljena mamica,
po 10 dneh mazanja bi se moral vsak izpuščaj, glivični ali kakšen drugi, že pozdraviti. Vedno fantka takoj previjte, umijte z vodo in posušite, če prenese lahko tudi s toplim fenom. Namažite s kremo, ki vsebuje veliko cinka (morda vam zdravnik napiše 30% cinkovo olje). V nekaj dneh mora biti bolje, sicer se pokažite še enkrat. Če dobro napreduje, ne bruha, nima sluzastega blata, izpuščaja po teleščku, potem bo najverjetne vse v redu. Alergijo na KML lahko šele počasi razvija, tako da vam v tem hipu ni možno odgovoriti, če ima to alergijo. Tudi vi kar še uživajte mleko in mlečne izdelke. Šele potem, ko bi imel več znakov, se bosta s pediatrinjo pogovarjali o tem.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close