Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija rdeče pikice

rdeče pikice

Pozdravljena!

Moja devet mesečna punčka ima dva dni po zgornji polovici hrbta in po rokicah drobne rdeče pikice. Sicer jih je danes malo manj, vendar so še vedno prisotne.Hrano je že skoraj vse in ji nisem v zadnjih dnevih nič novega dala. na otip se mi zdi da je koža bolj suha. Ko jo kopam spet ratajo bolj rdeče. Ali je vseeno možno, da bi se lahko pokazala kakšna alergija na hrano ali so te pikice od vročine? Naj še povem, da je dostikrat imele le po vratu podobne pikice, ko ji je bilo vroče, vendar so lete kmalu izginile.

Pozdravljena Loti,
na koži večkrat vidimo različne pikice in izpuščaje, ki so sicer lahko v zvezi z infekti, alergijami, lahko pa ne pomenijo prav nič in spontano izginejo ter jim ne vemo vzroka. Včasih gre morda za kontaktno alergijo ali draženje kože (npr. nekateri pralni praški, mehčalec …). Izpuščaj pustimo, opazujemo ga. Če se širi, če srbi, če se gnoji, če ima še druge znake (vročino, hitro nastajajoč izpuščaj vijolične barve), potem gremo kzdravniku, v primeru vijoličnih hitro nastajajočih izpuščajev takoj.
Če pa temu ni tako, potem bo izpuščaj pač sam izginil. Koža je največji organ, odreagira z izpuščajem na različne dražljaje, ni pa nujno, da je vsak izpuščaj znak kakšne bolezni.
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Ups, pomota!

New Report

Close