Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina mravljinčenje

mravljinčenje

Spoštovani,
približno en mesec čutim rahlo mravljinčenje na konicah prstov leve roke. Prav tako čutim tudi na ustnicah. Stara sem 36 let in nimam večjih zdravstvenih težav.
Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Spoštovani!

Če nimate nobenih drugih znakov, potem gre pri vas po vsej verjetnosti za psihično pogojene težave, ki so lahko povezane s hipervetilacijo – globljim in/ali hitrejšim dihanjem ali pa ne. Ni mi poznana nobena druga bolezen, pri kateri bi bili to prvi, edini ali vodilni znaki. Če bi želeli bolj natančne odgovor, se mi morate še malo bolje predstaviti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani,
najlepša hvala za vaš res hiter odgovor. Mogoče je bilo res malo premalo informacij z moje strani.
V teh dneh sem bila malček bolj pozorna kdaj se prične mravljinčenje. Ustnice so skoraj ves čas rahlo otrple, takoj, ko zaužijem kaj bolj toplega pa se občutek otrplosti prenese z ustnic tudi na jezik. V stiku s toplo vodo se mravljinčenje na konicah prstov poveča, prav tako pa se prične tudi na konicah prstov druge roke.
Mravljinčenje v rokah sem najprej pripisovala temu, da se čez dan bolj malo gibam, saj opravljam pretežno sedeče delo predvsem za računalnikom. Nisem pa mogla tega povezati z mravljinčenjem v ustnicah. Potem se mi je zdelo tudi, da sem mogoče postala bolj občutljiva na vročo hrano in pijačo, vendar otrplost na ustnicah tudi čez čas ni popustila. Mogoče sem se zadnjič napačno izrazila, da nimam večjih zdravstvenih težav, vendar imam res že več kot 20 let težave z bolečinami v žlički, na katere sem se pa že tako navadila, da sem kar pozabila omeniti. Vsi zdravstveni izvidi (gastroskopija, nevrolog, EKG, internist) v zevzi s to težavo so bili negativni. Mogoče res ni povezave s trenutnimi težavami, res pa je, da je delo, ki ga opravljam precej stresno. Glavobole, ki se občasno pojavljajo (vsak mesec vsaj 2 -3x) sem pripisovala spremembam vremena. Ne vem ali vam bodo vsi ti podatki povedali kaj v zvezi z omenjenimi težavami. Se vam pa že v naprej najlepše zahvaljujem za vaš trud. Lepo pozdravljeni.

New Report

Close