Najdi forum

ožilje

Sem 31 letna mati 2 in pol letnega sina. Cca.2 leti mi pokajo žilice. Enkrat se je celo zgodilo v trgovini, ko me je naenkrat močno zapeklo pri goleni in ko sem pogledala (saj se nisem nikjer udarila, predhodne poškodbe pa na tem mestu tudi nikoli nisem imela) se je čez nekaj trenutkov pojavila modrica v velikosti premera kavine šalice. Ta primer je bil večji sicer mi pokajo tu in tam manjše žilice, recimo na roki.. V kratkem pa se je primerilo dvakrat (v roku dveh tednov) da mi je močno počilo v glavi (ko vprašam druge če so kaj slišali pravijo da niso) nakar začutim kot da bi me po celem telesu od glave navzdol nekdo s z nečim preplavil po žilah in celo telo drhti. Občutek je zelo neprijeten, poloti se me strah nad izgubo obvladovanja situacije (nazadnje se je zgodilo v avtomobilu). Ker imam tudi sicer težave s cirkulacijo in se zaradi tega nisem nikoli zdravila mi prosim odgovorite. Imam nizek pritisk. Sicer se počutim zdravo. Kadim cca 20 cigaret dnevno in popijem 2 kavi dnevno.

Spoštovani!

Domnevam, da gre pri vas za več različnih problemov, ki imajo skupno samo vas. Pokanje žilic je pogost problem. Če boste zelo zaskrbljeni zaradi tega je edino, kar je smotrno preveriti laboratorijski pregled števila trombocitov (ki pa bo najverjetneje normalno).

Občutki v glavi in po telesu pa skoraj zagotovo niso v zvezi z žilami, temveč z vašimi živci. V vaših letih in ob toliko starem otroku je marsikaj, kar čez čas pri posamezniku povzroči tesnobo, ki pa se lahko kaže z različnimi telesnimi znaki. Če vas bodo ta občutja še naprej obremenjevala, se obrnite na vašega zdravnika po pomoč in verjetno tudi ustrezna zdravila za premagovanje tesnobe in ev. depresije.

Kajenje pa raje opustite.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close