Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina korejski psi na dni spoštovanja

korejski psi na dni spoštovanja

Pozdravljeni!

Po olimpijskih igrah v Koreji je tu svetovno nogometno prvenstvo in z njimi se pojavlja priljubljena jed na krožniku – pasje meso. Celo sokove iz psov delajo. Ta način se mi zdi absurden in realen hkrati, saj danes človek je vse od ptic, miši, kače, zuželk itd … Kljub temu pa sem vseeno zelo zgrožena in se sprašujem, kakšen odnos imajo domačini do psov; saj vsakega psa, ki se sam sprehaja, enostavno vzamejo v kletko in ga v kuhinji zakoljejo. Ali moramo res to podpirati? Zame je pes najboljši prijatelj in enostavno si ne morem zamisliti te grdobije.

LP!

Groza!Ampak tudi v LJ se dogajajo grozote.Ravno sedaj okoli blokov kjer zivim tava luskan kuzek majhne,bolj dolgodlake pasme.Nihce ne ve cigav je,nihce se ne meni zanj,ceprav baje ze 14 dni hodi okoli.Vsi pravjo-to ga je nekdo odvrgu in se zgrazajo,zanimivo,kajti pomaga mu pa nihce.Jaz mu dam hrano in vodo,cez cas pogledam skozi okno in ze mu zmecejo posodice s hrano vred v smeti!Klicala sem povsod od Drustva za zascito zivali naprej pa “nihce nic ne more”,ces v LJ se ni zavetisca.Jaz ga ne morem imet,ker nimam pogojev zato,niti casa.Iscem mu nove lastnike ze par dni,pa vse zaman.Neverjetno kako kruti so ljudje.Nic drugace ni z brezdomimi mucami,ki jih je okoli mojega bloka nesteto,te na veliko zastruplajo,preganjajo,brcajo.
Zalostno!Ampak jaz sem na lastni kozi cutila,da na koncu se obsoja tistega,ki brezdomim zivalim nudi hrano,ces ne dajte jim jest pa bodo sle drugam!Da o trpincenju psov in mac sploh ne govorim,ker je za bruhat.Upam le da bo vsak clovek,ki naredi kaj hudega nemocni zivalci na lastni kozi 100x dobil povrnjeno vso trpljenje in bolecine!

Andreja, težko verjamem, da so ti na društvu rekli, da “nič ne morejo”.

Hmmm… to s psi je res nesprejemljivo, čeprav se meni srce trga tudi ob pogledu na gosto natrpane prikolice z govedom, jagenjčki… da ne govorimo o konjih in prašičih, ki so v mojih očeh zelo inteligentna bitja in si res ne predstavljam kakšne muke doživljajo na svoji zadnji poti… :-(((

Spoštovana gospa Andreja!
Že v naprej se opravičujem, če gre za pomoto in imamo trenutno v naši evidenci vodeno drugo gospo z istim imenom na približno isti lokaciji.
Namreč na društvo se je 3.5.2002 obrnila gospa Andreja, ki je sporočila, da se na območju Kotnikovew in Metelkove zadržuje že nekaj časa kužek manjše rasti z daljšo dlako, črno rjave barve podoben jorkširskemu terierju. Kolegica ki je bila dežurna je zapisala podatke in seveda povedala, da v Ljubljani še vedno nimamo zavetišča, kar je resnica in da je zato naše delo oteženo, ker smo odvisni odprostora v lastnih stanovanjih in prostora na veterinarskih ambulantah. Glede na to, da je gospa klicala v petek, ko inšpekcijske službe ne delajo več in da higijeniki opravljajo le še nujna dela ( odvoz kadavrov) smo bili prisiljeni čakati na ponedeljek, to je danes. Poleg tega ta kuža teka na okoli in ga nihče še ni privezal, da bi ga lahko odpeljali. tudi gospa Andreja s kateroi sem govorila nazadnje danes zjutraj je povedala, da kuža je in ga potem spet ni. Prosila sem jo, da naj psa nekako ujame in nas takoj pokliče da ga bomo nekaj namestili.

Če gre za isto gospo, zares ne vem kje je problem, sicer se še enkrat opravičujem in to gospo prosim naj pokliče na društvo, ker je sploh nimamo v evidenci.
Lahko je zavreteti telefon in sporočiti da je tam nekja pes in potem vsem pristojnim in nepristojnim povedati da niso storili ničesar, zamolčati in prikriti tisti del ,ki vsebuje tudi pojasnilo takšnega ravnanja. Če ste našli psa velja za vse enako pravilo – najprej obvestilo na radio, potem namestitev. Včasih traja en dan, včasih tri, ostaja pa dejstvo, da smo letos poskrbeli že za 251 živali in da očitno kljub temu da še ni zavetišča nekaj delamo.

Se strinjam. Tudi meni se smilijo te naše živali, ki so gojene za prehrano. Večina jih sploh ne ve, kako zgleda nebo, dokler jih ne odpeljejo v klavnice na natrpanih tovornjakih… Zelo sem se zgrozila, ko sem brala o tem, kako v klavnicah včasih še živim živalim (ker smrtni strel ni bil najbolj natančen) parajo trebuhe in režejo noge… medtem, ko naslednja v vrsti vse to gleda. Mislim, da bi bilo potrebno vsem živim bitjem izkazati malo več spoštovanja, tudi, če jih izkoriščamo za prehrano.

Ne gre za isto Andrejo,gre pa za istega psa.Ta Andreja(ki je vas klicala) je tudi v nasem bloku prosila za pomoc(da psa zadrzimo oz.klicemo ko se bo pojavil)in med drugimi govorila tudi z mano.
Sedaj ga ni ze nekaj dni,prej je pa hodu v dezju in soncu okoli nasih blokov 14 dni ali pa vec.
Res je ona rekla,da cez vikend ne morete po psa.Sicer to ni bila kritika na vas racun,pac pa na racun ljudi iz tega okolisa,ki se ne zmenijo za brezdome zivali,kvecemu skodijo jim.Eno vprasanje za dzzž:kaj narediti z brezdomo muco,ki je imela par dni nazaj mladicke v grmovju?

Andreja, malo več podatkov, prosim. So mladički še živi? Koliko jih je?
Najprej bomo poskrbeli za mamo in mladiče, potem pa še za njo. Se muca pusti prijeti? Je zavržena ali že ves čas živi zunaj? Kaže znake kakšne kožne bolezi?

Tarnati, misliti ter upati na to, da bo kdo naredil kaj namesto vaju je premalo.
Tja, kjer veš da se take stvari dogajajo, je treba iti osebno, napisati dopis, zahtevati odgovor, poklicati na pomoč društvo, dati kršitelje v časopis, šele takrat (čeprav tudi počasi!) se začnejo stvari premikati na boljše!
Ne govori, stori!

Najprej vprašamo tistega ki je živla našel ali obstaja možnost nastanitve začasno, potem pokličemo najbližjo” mačkarco” ali lahko prevzame začasno skrb, potem muce poslikamo in damo v časopis, mačko mamao pa sterilitziramo in pustimo v okolju kjer je) če gre za divjo mačko), sicer jo skušamo oddati.Če ni možna nastanitev pri najditelju, če tam ne deluje nobena mačkarca, potem muco če je le prostor vzame v oskrbo katera izmed članov društva. vsekakor je to v sezoni(maj junij in oktober november) ko imamo v oskrbi tudi po 200 muc včasih nemogoče takoj. Z najditeljem smo na vezi, prosimo da mačko hranijo in popazijo do premestitve. Najhujše je če nihče noče sodelovati, ker taktrat tudi mi ne moremo narediti veliko. Steriliziramo tudi ve mačkice ko dopolnijo 3 mesece, da se krog zaključi. Vsekakor je odvisno od primera do primera kaj naredimo, kako se znajdemo. Ljudje pa vse prevečkrat pozabljajo, da smo prostovoljci s službo, hodimo še v šolo, imamo v varstvu vnuke…da tudi mi le skušamo v okviru svojega prostega časa in s svojimi sredstvi pomagati najbolje kot zmoremo in znamo in da ne moremo vedno pomagati vsem, vsaj ne takoj v trenutku ko se to od nas zahteva. Vedno pa sodelujemo, če je le pripravljenost pomagati na obeh straneh.

Muca je brezdoma,ima 4 mladicke.Kaksnih koznih obolenj ne kaze,razen tega da je podhranjena.Prijet se bi dala s malo truda,ker je zelo plasna,pred casom je bla vsa ranjena.Hrano poje potem,ko gres vstran,ceprav pa pritece,ko ji prinasas hrano do skodelic.Tudi pri hrani,da prednost vedno drugim mackam in caka,da se vsi najejo.Veckrat je potem za njo zmanjka.Druge so bolj borbene,ta je pa taka revcka,zato je nejbrs imela mladicke kar v grmovju in si ni mogla poiskat kaksnega prostora.(kleti,barake).Ali se pogosto dogaja da skotijo brezdome muce mladice v grmovju?

Ponavadi najdejop bolj varen kraj kot je grm. Očitno jre muca res v stiski in ji bomo morali pomagati. Prosim da pokličete na društvo 041-751-722, da se dogovorimo kako bomo ukepali.

Vidim, da vam tudi ni vseeno, a vesela sem, da se zanimate vsaj za mačko in njene mladiče. Vsaj ta problem bo rešen, kaj pa pes? Ali je še tam, prosim, pokliči še enkrat društvo za živali in če bo taka sila, bom pač jaz vzela psa začasno, čeprav nimam ravno idealnih pogojev.
Oglasi se kaj kmalu!

LP!

Psa so ze prisli iskat iz Drustva za zascito zivali v cetrtek 9.5.Revcek,upam da mu je dobro.Muce pa hranim,kako drugace jim ne morem oz.ne znam pomagat.Hudo mi je ko gledam,kako zlobni so ljudje.Smilijo se mi zivali,ki so tako prepuscene same sebi in se trpincene in lacne poleg vsega.

Veliko vlogo igra tu tudi kultura in vera,… Na Tajskem na primer jedo pse-v tem ne vidijo nič slabega, tudi sama jim tega ne očitam. V Indiji je krava sveta žival in oni se čudijo, zakaj mi jemo govedino. Isti šmorn.

Gre predvsem za način kako to storijo-in v tem zahodnjaki nismo nič boljši. Korejcev zaradi tega, ker jedo pse, ne mislim obsojati, obsojam pa način ubijanja. Vsekakor pa mi bolj kot psi v oči pade meso tigrov, mast, zdrobljene kosti,…

New Report

Close