Najdi forum

hrček-razplod

Pozdravljeni !
Danes sem prvič pogledala na to stran, vzrok pa sta naša nova ljubljenčka-hrčka.
Pod temo “hrčki” nisem dobila informacije o razplodu teh živalic, zato me zanima, koliko so stari hrčki, ko se začnejo razmnoževati, pa koliko časa je samica breja (če je to pravi izraz). Hvala za informacije.

Hrčki so plodni že zelo zgodaj, mislim, da že pri nekaj mesecih, Ne vem točno koliko časa je samička breja, vem le to, da je potrebno samca umakniti v drugo kletko, ko dobi samička mladiče. Tudi mladičke je pametno odstraniti že pri dveh mesecih, če ne se lahko zgodi, da bo njihova mamica spet breja.
Pri založbi kmečki glas je bila že pred leti izdana knjiga o hrčkih in morskih prašičkih. V njej boš dobila vse potrebne informacije. lp

-spolna zrelost 35-45 dni
-trajanje brejosti 15-18 dni
-dolžina spolnega ciklusa 4 dni
-št. mladičev 5-9
-čas odstavitve 20-25 dni

Obema najlepša hvala , zelo sta mi pomagali. Kot izgleda, bomo imeli mladičke, saj sta hrčka stara 31 dni in se od včeraj “ljubita”.

Knjigo o hrčkih in morskih prašičkih imajo v Semenarni na Rudniku ali v BTC-ju. Ali pa vprašaj v knjižnici, ampak v Semenarni sem jo 100% videla.

Jaz sem bila prejšnji teden v tej semenarni, ker mi jo je nekdo na tem forumu priporočal in nažalost te knjige niso imeli.

New Report

Close