Najdi forum

Ojla
Mam bernsko planšarko in se ogromno gibava, tak da je mela letos že ogromno klopov. Slišala sem da se da ene ampulce kupit prot klopom. Če kdo karkoli ve več o tem mi povejte………hvala
A pasje ovratnice so pa preslabe tud tiste bolj agresivne.

Ampulce se imenujejo Frontline in jih dobiš LE pri veterinarju. Jaz sem jih uporabljala pri mojem psu, vendar nimam preveč dobrih izkušenj. Klop se vseeno prime, le da potem ob ugrizu crkne in ga moraš kljub temu potegniti ven. Imam pa odlične izkušnje z Bolfo pudrom. Ob vikendih, ko smo stalno v hosti… ga napudram. Klop sicer pade nanj, vendar že crkne ob sprehajanju po dlaki. V nedeljo zvečer ga nato skopam, da sperem puder (ker naš pes spi po posteljah in kavčih). Kljub vsemu nekaj insekticida še ostane na psu, tako, da je dovolj za sprehode po naseljih, parkih… Res nuca, le da ima pes malo bolj “pusto dlako”, ko ga posuješ. Mislim pa, da ne more biti tako strupen ta puder, saj ga na veterini priporočijo za posip mladih psov.

Pri veterinarju se dobi tudi Stronghold. Sama ga še nisem poskusila, vendar ga zelo hvalijo. Mislim, da je tudi v obliki ampule, učinkuje pa proti notranjim in zunanjim zajedalcem.
Dober je tudi Bolfo sprej, vendar ima zelo močan vonj. Ovratnice pa ponavadi držijo kakšen mesec, odvisno od kvalitete. Baje so učinkovite Adams, imajo pa jih v Galiju v Ljubljani.

Od ovratnic je po mojih izkušnjah najboljša Kiltix, vendar ni preveč priporočljiva, če je pes v stanovanju ali če ga veliko božajo otroci.

Od ovratnic so trenutno res najboljse Adams. Ucinkujejo 6 mesecev proti klopom in bolham in so vodoodporne. Poleg tega oddajajo blag osvezilen vonj, ki odganja mrces. Otroci in ostali psa lahko brez skrbi bozajo, le ovratnice direktno ni priporocljivo dajati v usta. Tudi jaz nimam najboljsih izkusenj s Frontlineom.

Kje se pa dobijo Adams ovratnice? Kako pa to izgleda na psu? Se klop prisesa, ali ga ovratnica odbije????

Adams se dobijo v Gali&Nika na Linhartovi 66 v Ljubljani. Sem pa tja najdemo klopa (100 % zadeve proti klopom ni), ki je prisesan. Ne more pa piti in povratno zastrupljati krvi, ker se posusi. Na mojih psih v 6 mesecih najdemo morda 4 klope skupno. Na psici mogoce 2 do 3, ker je magnet za take stvari, na psu enega ali najvec dva. V najvisji klopni sezoni pa kombiniramo se bio spray Petvital bio insect shocker, ker kakega insekticida ne smes kombinirati z drugim. Pol pa ni nobenega klopa.

Jaz sem uporabljala kapljice Petvital. Garantirano delujejo proti vsem žužkom. Še muhe se ji niso več približale. Problem je bil le v tem, da za moj okus obupno smrdijo. Poleg tega sem v bližini psice ves čas kihala.Tudi te kapljice dobite v Gali in Nika. lp

Tisto so bile Verminex (Petvital, Canina), ki imajo vonj. Spray pa je na isti osnovi samo brez vonja, pa pospricat je treba celo telo, kapljice pa porazdelis na razlicne dele telesa. Ucinkuje enako.

Se opravičujem. Res se jim reče Verminex.
Škoda, da mi takrat niso ponudili spreja, no, pa drugič.lp

O, Doggy, ti si pa gotovo zaposlen v Galiju in delaš malo reklame, kajne????? Se opazi, veš!

Na žalost Stronghold ne deluje proti zelo nevarnim trakuljam in je treba psu vseeno dati tablete (Pratel, Verpanyl,…).

Jaz mojemu pesjanu dajem Frontline ampule, ki delujejo brezhibno. Odkar jih uporabljam, še ni imel klopa in tudi bolh ne. Ni nobenih stranskih učinkov (pri mojem), smrdijo ne, pa tudi drage se mi ne zdijo.

Kolka pa stane ovratnica Adams?

Imam eno vprašnje o frontline-ju. Do sedaj sem slišala same pohvale, danes pa sem od dveh slišala, da so se po nanosu psu solzile oči. Ima še kdo take izkušnje?

Nisem od tam.

Nazadnje je bila 3.200; pred dvemi meseci.

HALOOOOOO? a nuca celo sezono, al kaj??????? Če je res tok fajn, kokr je draga, jo grem prec kupt. A jo majo sam v Galiju? Če je sam tm, pol je zadeva pač stvar subjektivnih mnenj, ne pa referenca Ministrstva za zdravstvo ali pa vsaj veterine. Jaz bolj verjamem insekticidom, ki so registrirani v SLO. Za vsak slučaj!!!

Moj pes ima to ovratnico gor kaka dva meseca, pa ima vsak dan par klopov prisesanih – in to tudi prav pod ovratnico. In prav veselo zivi so in mu pijejo kri.
Mogoce zato, ker se vsak dan namaka v kaki vodi?

Pa še nekaj, če kdo ve – ker nameravam uporabiti ampule Frontline – ali mu lahko to Adams ovratnico pustim gor (ker naj bi proti bolham še delovala) ali naj jo raje snamem?

New Report

Close