Najdi forum

STRIŽENJE PUDLA

MI LAHKO KDO PRIPOROČI KAKŠNO LITERATURO O STRIŽENJU VELIKEGA
PUDLA ALI PA MI POSREDUJE SVOJE IZKUŠNJE PRI STRIŽENJU.

Literatura pri nas žal ne obstaja, kolikor sem jaz seznanjena. Izkušnje jaz sicer imam, napiši kaj te zanima. Ampak na leva ne strižem – vsaj zadnje čase ne. Sicer pa je striženje velikih pudljev enako kot pri ostalih velikostih.

Lp, Yo

Pri striženju telesa in glave nimam težav,pač pa pri enakomernemu oblikovanju tačk.

Tačko primi – tako kot bi prijela plesalko pri plesu in jo dvigni, da bo pravokotno na podlago. Skrtači jo in jo striži po vseh straneh. Isto naredi z vsemi tačkami. Preden jih primerjaš med seboj, psa ponovno razčesi. Če ga ne boš, bo pri prej postriženih tačkah dlaka že bolj poležana in bodo videti tanjše. Na koncu si psa oglej z vseh strani in oblikuj po potrebi.
A sama strižeš?

Hvala lepa za pomoč.Psičko striževa jaz in moja hčerka.Prejšna njena frizerka se je iz Domžal preselila nekam v Celje.Moram priznati ,da porabiva zelo veliko časa , ker je tudi psička velika(standard pudel).Hčerka ji obrije gobček ,repek in tačke ostale dele telesa pa s škarjami oblikujem sama.Res najtežje opravim s tačkami.Lahko bi sicer poiskala frizerko v Ljubljani,kjer tudi živim,ampak tako striženje tudi veliko stane (že pred letom 8,000,00 sit).
Pozdrav!

Aja, verjetno jo je strigla gospa Judita, kajne? Se mi je kar zdelo. V Ljubljani sicer striže Anastazija G., vendar… Ja, saj vem, je draga kot žafran. Pa še malo slabih izkušenj sem imela z njo, tako da zdaj tudi jaz sama strižem.
Ali ste psa kupili pri Gospe Juditi?

Yo

Kakšne pa so normalne cene za striženje srednjega pudla?

Normalne cene? Ne vem. Mene je motilo vedno predvsem to, da nočejo, da si zraven. Imela sem izkušnje z grobimi frizerji in s temi, ki ljubosumno čuvajo svoje znanje. To se mi zdi pribl. tako kot če bi mi pri frizerju zavezali oči.

Ha, ha, ha.

Sicer pa mislim, da je pri AG zdaj okoli 5.000 na uro, kar mi ni všeč, ker glede na to, da nisi zraven, ne moreš vedeti, koliko časa je porabila za striženje.

Koliko pa ti plačaš, J.jana?

Yo

Ali poznate Mojco Bregar iz LJ., Smrekarjeva.

Edina pri nas, ki ti uredi psa za razstavo kot se šika.

Pozdravljeni!
Ja mojo psičko sem kupila od g.Judite.Ker je bila znanka od mojega prijatelja sem bila pri striženju vedno zraven ampak kljub temu sem jih slišala za vsak najmanjši vozliček in tudi cena je bila kljub prijateljstvu vseeno visoka.Jutri jo strižem in upam ,da bo lepa.
Pozdrav!

p.s.Od včeraj imam novo živalco-morski prašiček.Vesela bi bila kakšnega nasveta
za nego,igro in ali imate kakšno izkušnjo morski prašiček-pes.Moja Asa jo neprestano ogleduje.voha in maha z repkom.
L.p.

Pozdravljena ASA!

Ja, vem, da je bila draga pri striženju in pri ceni mladiča verjetno tudi. Sicer je pa pri vozličkih še hujša gospa Tisu. Ta te zaradi enega vozlička kar lepo domov pošlje. Je pa bolj poceni, bolj z veseljem dela. In za razstavo mi je psičko čudovito uredila.
Lepo, da si se odločila še za morskega prašička. Na crkljanje ga navajaj počasi, kolikor mu bot to ustrezalo. Za začetek kupi mešanico semen, ponudi mu kakšno jabolko, solato, radič, korenje, zelje… Pazi, da zelenjava ne bo mokra.
Jaz imam izkušnjo pes – činčila. Na začetku bodi previdna. Opazuj psa in naj ti bosta vedno na očeh, kajti pes lahko nehote s pregrobo igro poškoduje prašička. Pri nas činčila skače po psu in ga vleče za ušesa. Pa nič!

Lp, Yo

lep pozdrav YO!

Moram povedati ,da moja Asa kar naprej leži pred kletko,maha z repkom in ovohava .Upam ,da ko se bo moj novi Niki malce privadil na življenje pri meni in tudi Asa nanj le ne bo težav.Včeraj sem s kletko kupila tudi vse pripadajoče stvari(seno.stelne brikete,hrano,posodica,sadje)in upam da mu nič ne manjka.Je pa tudi rs ,da je Asa velika in bom morala zelo paziti,da ga po nsreči ne pohodi.
Lep pozdrav!

Jaz plačam 2.000 SIT za striženje. Striže ga ena gospa, ki ni ravno profesionalka ne teži zaradi vozličkov, hoče samo da je skopan. Je zelo prijazna. Se vidi, da ima pravi odnos do živali.

Pozdrav Jana!
Kje pa je to .Ali je v Ljubljanai?Ali striže tudi druge pudle.
Pozdrav!

Je v Ljubljani. Je pa ful zasedena. Hotela je že nehat, pa so jo stranke pregovorile. Mislim, da na novo ne vzame več.

New Report

Close