Najdi forum

Vabim vas k ogledu strani

Vse pripombe za izboljšanje pa dobrodošle!

Irena, stran je čudovita!

Se mi zdi, da sem se kar zaljubila v te muce, čeprav lahko po drugi strani ravno tako goreče zagovarjam siamke, saj imam eno doma 😉

Veliko veselja z vašo krasno abesinko vam želim!

Hvala za pohvale!

Gotovo pa je med kratkodlakimi mucami vsaj nekaj karakternih lastnosti, ki so skupne, pa tudi nekaj tistih, ki so skupne vsem mucam. Tako da na strani lahko uživajo prav vsi, ki imajo radi muce.

luštne so!

Tudi meni so abesinke že dolgo zelo všeč in bi jo takoj imela, imamo pa že papagaja, ki ponavadi prosto leta po stanovanju in mislim, da ne bi bilo najbolj zdravo, če bi živela skupaj v istem prostoru.
Irena, sem si pa z veseljem ogledala in prebrala tvojo stran.

Ja, resnično, papagaj bi imel ob abesinki zelo zelo stresno življenje – nekaj časa, dokler ne bi abesinka ta stres dokončno odpravila … da pa bi to storila, se lahko zanesete, ker možnosti, da ne bi, ni!

Te muce so me res totalno navdušile. Že razmišljam o eni mali abesinkici… 🙂 Edini problem bi bil lahko naš enoletni siamec, ki je sicer zelo prijazen, tudi do muck, saj smo enkrat že imeli mlajšega brezdomčka (kasneje smo ga oddali) in sta se ves čas igrala… Tako lahko po tem sklepam, da bi muco dobro sprejel. Kako pa je s spolom? So kakšne večje razlike?

Hvala za odgovor!

Abesinka verjetno ne bo imela težav s prilagajanjem na domačega muca, saj sama izhaja iz “večje mačje družbe”. Vendar je v prvem tednu ali dveh potrebna previdnost, prinešena mačka naj ima zatočišče v drugi sobi, vsaj začasno tudi svoje stranišče. Počasi ju seznanjamo. Če v začetku ne gre, damo mački, ki je bila prej prva in edina, povohati kakšen kos blaga, ki je bil v stiku z drugo mačko. Razlike med spoloma so načeloma napisane na strani, samček vam bo, če je pri hiši že en samček in ta ni kastriran, gotovo markiral, lahko pa se zgodi, da bo to počela tudi samica – sterilizacija ali kastracija ta problem odpravita. Samice znajo biti precej teritorialne, abesinka si načeloma podredi ostale živali, ki so pri hiši (tudi pse!).

New Report

Close