Najdi forum

Lepo pozdravljeni!
Imam psičko (mešanko med nemško ovčarko in kraškim ovčarjem) staro 1leto in 7mesecev. Stalno si grize rep. Kaj naj naredim, da to ne bo več delala?
Vnaprej se zahvaljujem za odgovor.
Lep pozdrav Jasmina!

Če se grize na korenu repa so lahko to bolhe ali pa polne oz. vnete paraanalne žleze, če se pa še “drajsa” po riti pa tudi notranji zajedalci. Verjetno bo kar treba do veterinarja.

LP,
Tinoča

Če pa se lovi za konico repa, pa si vzemi čas in jo spojaj, da bo utrujena. Ta pojav je dokaj pogost pri psih, ki so v pesjaku ali na ketni in pa pri tistih, ki nimajo nikoli dovolj tekanja in igranja.

Opiši zadeve bolj natančno.

Hvala za odgovore! Nima bolh, niti zajedalcev, niti “drajsa” se ne.
Največkrat se lovi za konico repa in sicer takrat, ko začnem klicati po telefonu. Drugače ni v pesjaku, na povodcu jo peljem redko kdaj. Ali je možno, da jo moti zvok tipk na telefonu ali pa zato, ker ne namenjam takrat pozornosti njej. Z njo se zelo veliko ukvarjam, hodi na agiliti…
Lp Jasmina!
P. S. V kateri trgovini za male živali pa se dobi grenko razpršilo, ki se lahko pošprica na rep? To sem slišala, pa me zanima če tak sprej sploh obstaja?

Zdaj ko si omenila telefon, ti bom pa jaz kot strokovnjak za te stvari odgovorila! 🙂
Moja psička me vsakič ko govorim po telefonu naskakuje (sicer me naskoči tudi ob kakšni drugi priložnosti), vendar najbolj intenzivno ko telefoniram.Vedno samo mene, nikoli mojih staršev ali prijateljev. Res je to zato, ker se preveč zavzeto pogovarjam z neko namišljeno osebo, psička pa izsiljuje pozornost. Pri meni pomaga oster fuj, če pa je le preveč zagreta pa se gre hladit v sosednjo sobo.
Mogoče bi ji morala dat med telefoniranjem kakšno igračko ali pa priboljšek, da ne bo mislila, da si jo čisto izključila.

Tanja, hvala za odgovor. Jaz ji dam igračko in pasji piškotek, pa nič ne pomaga.
Lp Jasmina!

pozdravljeni sem nika in imeli smo vikend v kozju.drugač živim v velenju.v kozju je bila taka nemška ovčarka in ime ji je bilo pika.imela je šest mladičev drugač pa je bla od sosedov.pika je mladiče prinesla k nam in enkrat so mladiči se prodali in sem zlo žalostna.pol sm mela sam še piko in potem je oče prodal ta vikend ker je v kozje porabu velik bencina.zadni dan sem se morala ločiti od pike ampak sem se zelo navezala nanjo.karnaprej ko gledam slike na telefonu se začnem jokat.zanima me ali mi lahko svetujete kaj naj naredim že vnaprej hvala!

Kaj naj rečem… najbolš da se trudiš prebolet.

Poskusi očeta prepričati,da greste pogledati vaš “bivši” vikend pa boš lahko tudi Piko videla.Lp
pa veliko sreče…

New Report

Close