Najdi forum

terapija po Vojti

Kako poteka terapija po Vojti, pri nas jo izvajajo v Stari Gori pri Novi Gorici. Menda otroci ob terapiji veliko jočejo.

Lp, Ana

Pozdravljena Ana!

O tej terapiji sem samo slišala pripovedovati otroke s cerebralno paralizo in od nekaterih terapevtk. Kolikor mi je znano gre za pritiskanje na dolčene točke, s katerimi naj bi se normaliziral mišični tonus in izboljšali gibalni vzorci. Otroci pravijo, da je prijetno in zadovoljni so, ker je terapija pasivna in jim ni treba nič delati.

terapija po vojti je nevrofizioterapevtska obravnava, torej otrok z nevroloskimim motnjami. da pa otroci jokajo je pac tako, da jim ponacadi ni prijetno ca delajo kaj kar jim ni vsec. so pa ucinki te terapije ucinkoviti.

RES JE IZVAJAJO JO V STARI GORI ZADEVA POTEKA V DVEH POLOŽAJIH OSEBA SE VLEŽE NA MIZO IN PRITISKA LEVI AL I DESNI KOMOLECNA PODLAGO1 POLOŽAJ DRUGI POLOŽAJ PA JE POKLEKNEŠ NA MIZO RIT PRIBLIŽAŠ PETAM GLAVO DAŠ DOL IN JORAHLO POTEGNEŠ PROTI PRSTNEMU KOŠU TO STA DVA POLOŽAJA IN IZ LASTNIH IZKUŠENJ TI POVEM NIČ NIČUDNEGA DA OTROCI JOKAJO AL PA SMO JOKAL KER ZADEVA RES HUDIČEVO BOLI IN VSEKAKOR SE NE STRINJAM S TEM DA JE PRIJETNO KER NI TREBA NIČ DELATZA KOGA TO SPRAŠUJEŠČE JE TO OTROK IN MA CP TIRAJŠ SVETUJEM DA SE POZANIMAŠ ŠE O DRUGIH MOŽNIH TERAPIJAH KI SO BOLJ PRIJAZNE DO OTROKAKER SE ZNA ZGODIT DA BOŠIZZVALA ODPOR DO FT KOT CELOTE TEGA PA TI NE ŽELIM LP Nuška

New Report

Close