Najdi forum

Spostovana,

Ob vseh nasvetih, ki jih prijazno delite z nami, pacietni, se tudi jaz obracam na vas, da mi razlozite izvida pri slikanju hrbtenice zame in mojega oceta.

Ocetov izvid:
RTG L/S Hrbtenice v dveh projekcijah:

Korpus L2 je znizan za priblizno eno tretjino zaradi impresije s strani zgornje terminalne ploscee. Dorzalni elementi in dorzalna faseta omenjenega korpusa so ohranjeni. Fraktura izgleda starejsega datuma. Nekoliko so vdrte tudi terminalne plosce korpusov L1 ter L3. Nekoliko znizana i.v. prostora od L1 – L3. Izrazita spondiloza na korpusih L1 in L2.

Moj izvid:
RTG cele hrbtencie v dveh projekcijah:

Izrazita deviacija turakolumbalne hrbtenice. Zacetna spondiloza vratne in torakalne hrbtenice. Na lumbalni hrbtencii ni pomembnih degenerativnih sprememb. I.v. prostori so primerno siroki.

Oce si je hrbtenico poskodoval leta 1999, ko je v sluzbi padel cca. 3 metre globoko in pristal na trtici. Od takrta ima obupne tezave s hrbtenico. V zadnjem obdobju opaza, da ima tudi stiskajoce bolecine v levem delu prsnega kosa. Bili smo pri pulmologu in kardiologu in vsi izvidi so b.p.

Sama, pa zadnje case tudi spoznavam, da bo potrebno korenito spremeniti zivljenje, kajti bolecine postajajo nevzdrzne.

Zelo vam bom hvalezna, ce mi lahko svetujete kaj naj storim? ALi je to fizioterapije, masaza, morda kaksna joga ali kaj podobnega?

Najlepsa hvala in vse dobro vam zeli,

Lori

Pozdravljena Lori,

Na žalost vam diagnoz ne smem razlagati, saj je to v pristojnosti zdravnikov in vam priporočam da se obrnete na forum Ortopedija.

Bolečine v prsnem košu pri očetu, so posledica spremenjene statike telesa, ki se je najprej odražala s težavami v hrbtenici sedaj pa se bolečine širijo še na prsni koš. Če se stanje ne bo saniralo se bo slašalo še naprej. Potrebno je sprostiti zategle mišice (trigger point terapija) in okrepiti oslabljene (specifične vaje). Izboljšati je potrebno tudi gibalne vzorce ter popraviti statiko telesa (akupunktna masaža po Penzlu).

Pri vas je potrebno zmanjšati deviacijo hrbtenice (predvidevam da je posledica nepravilne drže), kar se čudovito doseže z akupunktno masažo po Penzlu.

Poskodb je vec, nic ni nemogoce, potrebno bi vas bilo videti, bolecine olajsam brez narkotikov in stanje bi diagnosticiral lahko natancneje.

Egon

New Report

Close